Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roláda žlutobílá s třepacím krémem

Žlutobílá roláda, plněná jednoduchým třepacím krémem s ananasem, vás jednoduše dostane svou lehkou a osvěžující chutí. Je krásně nadýchaná a v ústech se jen lehce rozplyne a vaši strávníci se budou dožadovat přídavku.

Hodnocení receptu je 5,0 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 23 min Doba tepelné úpravy: 7 min bez doby tuhnutí v lednici

30 min (23 min příprava + 7 min tepelná úprava, bez doby tuhnutí v lednici)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 225 kJ /
1 488 kcal
Bílkoviny57,73 g
Tuky46,18 g
Vláknina1,56 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 1,06 g
Sůl2,74 g
Sacharidy209,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hladkou a polohrubou mouku prosejeme. Přidáme Solamyl, kypřicí prášek a promícháme. Krok 2: Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Krok 3: Do bílků přidáme špetku soli a vyšleháme tuhý sníh. Krok 4: Do sněhu po částech přidáváme cukr a opět zašleháváme. Krok 5: Potom, pokud možno po jednom, přidáváme žloutky. Krok 6: Nakonec, a velmi lehkou rukou, přidáme prosáté mouky, Solamyl a prášek do pečiva. Krok 7: Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, opatrně uhladíme a dáme do trouby vyhřáté na 200°C. Upečeme dorůžova, což trvá cca 7 minut. Krok 8: Na mřížce necháme mírně vychladnout, nic nemotáme. Krok 9: Vezmeme vhodnou, to znamená s víkem, nádobu, do které nalijeme šlehačku, přidáme Olé pudink a ananas. Ananas můžeme nechat v celku nebo rozmixovat do hladka. Krok 10: Přidáme trošku šťávy z ananasu (spíš méně než více, aby nebyl krém moc řídký). Krok 11: Nádobou třepeme tak dlouho, dokud slyšíme šplouchání. Ztuhne hned, během pár vteřin. Krok 12: Částečně vychladlý plát promažeme marmeládou, pokud je příliš hustá, naředíme rumem. Krok 13: Krémem pomažeme piškot, část krému si necháme na namazání rolády shora. Za pomoci pečicího papíru roládu zavineme. Krok 14: Roládu pomažeme zbytkem krému a zasněžíme kokosem. Necháme ztuhnout někde v chladnu, nejlépe v ledničce.

TIP: Jak upéct piškotovou roládu - oblíbené recepty

Zveřejněno 6. 11. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda žlutobílá s třepacím krémem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q5Kl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda žlutobílá s třepacím krémem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q5Kl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (55)

jana72: Moc děkuji a jsem ráda, že se povedla a chutnala:-K

Hledala jsem nějaký recept na roládu a hned se pustila do práce.
Povedlo se, roláda měla velký úspěch a já moc děkuji za receptík.
Neměla jsem doma Rama Cremefine, ale normální šlehačku a i takto chutnala :-)):yes::yes::yes::yes::-K

vladi: moc děkuji, potěšilo mě to;-):-):yes:

Monca.H.: děkuji moc, jsem potěšena:-):-) marmeláda je jedno, hlavně, že chutnalo;-):yes:

:-pkrásná roládka- dostala jsem na hned chuť , rolády taky občas "vytvářím" ale s tímto krémem jsem ještě nedělala- tak snad příště když vidím tu krásu .Posílám bodíka -krásná fotečka.:yes::-p

Mamka mi před chvílí řekla,že ta marmeláda,kterou jsem rozdělala kvůli roládě, byla rynglová :-D:-D:-)) Myslela jsem,že je meruňková-máme domácí všechny ve stejných sklenicích a ještě ke všemu mám děsnou rýmu,takže to vážně nešlo poznat,barva téměř stejná..no rynglová byla malinko světlejší,ale toho jsem si nevšimla:-8 No,ale chtěla jsem hlavně napsat,že nám to s tou "nemeruňkovou" moc chutnalo a myslím,že to roládě na chuti rozhodně jen přidalo:-!:yes:

Dnes jsem ji dělala a je naprosto LUXUSNÍ! Korpus nádherně nadýchaný..takový mechový:-!:yes: Vychlazená chutná báječně,je osvěžující.Asi nejlepší,jakou jsem kdy jedla i dělala! Kdyby to bylo možné,dala bych nekonečně bodů,tak aspoň ten 32. přidělím a přidám fotky;-):-) Opravdu senzační roládka!:yes::yes::yes:

varilamyskakasicku: super se ti to povedlo!!;-)

Ale dělala jsem těsto podle Andrejky, z pudingu, cukru a vajec, ale krémím podle Tebe:-K

rebeka: díky, mám nějaký divný mixér,:-/ tak jsem to dělala na 2x, s mandrinek jsem už dělala Nadi také, ale nefotila, tak zkusím ještě jiné ovoce, je to jinak ale moc prima, že nešleháš ovoce, ale jen třepeš, dobrý nápad Nadi:-K;-)

varilamyskakasicku: ale vypadá moc hezky, ta tvá roládička:-K:yes: s ananasem taky někdy dělávám, ale ananas předem rozmixuji na kaši;-) ale i tak.. moc děkuju za hezké obrázky:-):yes:

Tak jsem udělala Nadi trochu roládu s třepacím krémem podle mých možností, ananas jsem pak ještě musela jednou mixovat s pudingem a použila jsem puding půl na půl, jak vanilka, tak kokos- puding a rum trošku a jinak jsem to fotila takto pozdě,ještě,ale chladne:-K

marcelka-x:Magdalenka odpověděla za mě;-):-):yes:
nevím, jak Magduška, ale já bych možná přidala ještě k "normální" šlehačce ztužovač.. nebo měla jsi to, Magdi, dost tuhé:-?

marcelka-x: som tu a preto sa autorka snáď nenahnevá za odpoveď: v sobotu som robila tento krém - 1 puding Olé bez varenia a k tomu 1 klasická šľahačka o objeme 250 ml.
(Ale krém netrepem, iba miešam varechou v mise.)

marcelka-x 21. 11. 2011 10:37
můžu se zeptat...je možno použít klasickou šlehačku? a případně... o jakém objemu? Děkuji moc:-8

Tématické fráze:
rynglova marmelada, lehký krém do rolády, žlutobílé řezy, roláda s krémem, nadýchaná piškotová roláda top recept, kokosový krém do rolád, luxusní třepací dort, kremova rolada s marmeladou, kokosovy krem do rolady, piškotova rolada, třepací řezy recept, třepací dort s ananasem, trepaci krem ze slehacky, kremy do rolady, rynglová buchta, rcp na třesací dort, piškotová roláda s marmeládou a krémem, krém do rolády, lehké krémy do rolad, rolady s kremem

Suroviny:
vejce, mouka hladká, mouka polohrubá, solamyl, cukr moučkový, kypřící prášek do pečiva, sůl, rama cremefine, pudink, kompot ananasový, marmeláda meruňková, kokos strouhaný

Přidat fotografie receptu