Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Biskupský beránek

Pokud váháte, zda na Velikonoce upéct beránka nebo biskupský chlebíček, máme pro vás hrníčkový recept, který kombinuje obojí. Jemné šlehačkové těsto s mandlemi a kandovaným ovocem je krásně nadýchané a při pečení provoní celou domácnost.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 081 kJ /
2 649 kcal
Bílkoviny74,72 g
Tuky34,24 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 526 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy504,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu rozehřejeme na 170 °C. Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 3: Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem a nastrouhanou citronovou kůru. Krok 4: Zalijeme smetanou, přidáme mandle, kandované ovoce a kousky čokolády. Důkladně promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Krok 5: Těsto vlijeme do připravené formy, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 170 °C dozlatova asi 50 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je těsto dobře propečené. Krok 6: Beránka vyjmeme z trouby, necháme asi 5-10 minut odpočinout a vyklopíme.

TIP: Jak dlouho vydrží velikonoční beránek a jak ho správně skladovat

Zveřejněno 4. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Biskupský beránek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vrX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Biskupský beránek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vrX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Já upekla Beranka podle tohle receptu přidávám fotku mého pečeného Beranka doopravdy dobrý recept

Dobrý den, dnes se ho chystám péct, ale mám podle mě takovou menší formu-neni keramická. A bojím se že mi to přeteče a nebo naopak když dám pol. Dávku aby mi vůbec vykynul. Máte někdo zkušenosti s menší formou dekuju

Výborný beránek dala jsem tam půlku tvarohu nemělo to chybu.Budu dělat ještě jeden.:yes::yes::yes:

Naozaj výborný :-*:-p:-p:yes:

Je to výborný a když do těsta přidáte kokos a půlku těsta necháte bílé a druhou půlku do ní dáte kakao tak je to úžasný. Navíc ozdobit můžete limetkovou cukrovou polevou.

jirka:

jirka: Já ho pekla také v keramické formě při 170° 55 minut a byl výborný :)

Nevíte náhodou kuchařinky jak se to dlouho pece? mám keramickou formu na beranka s poklopem,dekuji

byl rychlý a velice dobrý = :-* super!!!

:-KByl dobrý rychlý a povedl se.MOHU DOPORUČIT!

Já pekla beránka včera,ochutnali ho a dneska musím péci nového hned byl pryč.:-K

;-)

jak dlouho se to pece prsim

Je to velice podobné mé tzv. Šlehačkové buchtě a ta je teda moc dobrá. Mě to připadá jako docela mňamka.:-p

Tématické fráze:
velikonoční beránek recept hrníčkový, recept na beránka, recept na biskupského beránka, biskupský chlebíček recept, velikonoční beránek - nejlepší recept, beránek z biskupského těsta, levný a výborný biskupský chlebíček, výborný velikonoční beránek recept, recept na biskupského velikonočního beránka, recepty na beranka, velikonoční beránek hrníčkový, recept na velikonočního beranka, velikonoční beránek hrníčkový recept, pravý biskupský beránek, výborný velikonoční beranek, top recepty velikonoční beránek, jak se pece beranek, peceme beranka, recept na biskupský chlebíček, velikonoční beranek z biskupskeho testa

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, smetana ke šlehání, vejce, cukr vanilkový, kypřící prášek do pečiva, kůra citronová, mandle sekané, ovoce kandované, čokoláda, máslo, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu