Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 676 kJ / 3 508 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,08 g |
Tuky | 118,02 g |
Vláknina | 9,80 g |
Cholesterol | 1,52 g |
Sodík | 295 mg |
Sůl | 0,74 g |
Sacharidy | 537,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto: Bílky ušlehat zvlášť.
Krok 2: Žloutky ušlehat s cukrem.
Krok 3: Všechny sypké suroviny promíchat a pak přidat žloutky a nakonec tuhý sníh.
Krok 4: Peču na nízkém plechu.
Krok 5: Těsto krájím na tři díly na délku, pokud chci i kakaovou část, tak do části těsta vliju kakao. Já dělám od oka. Nejprve si větší část těsta vyliju na větší část plechu a nechám trochu místa na třetí kakaový díl, do zbytku těsta přidám kakao a naliju na zbytek plechu. Nemusím mít strach, že by se mi to slilo dohromady.
Krok 6: Upečený korpus rozdělím na tři díly a pokapu rumem, potřu marmeládou a krémem, položím druhý díl, taky potřu marmeládou a krémem a poslední díl potírám krémem jen lehce na zalepení dírek. Krémem potřu boky dortu a vyrovnám nesrovnalosti a posypu bud kokosem nebo mletými ořechy.
Krok 7: Vrchní díl si okraje ozdobím krémem a naliju dovnitř čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni.
Zveřejněno 26. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort KLÁDA
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/APP7
Moje poznámka
Dort KLÁDA
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/APP7
Nejnovější recepty
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Pirohy z plundrového těsta plněné uzeným masem
Přidáno před 5 hodinami
Hamburgery s „fejkovým” trhaným masem
Přidáno před 7 hodinami
Čokoládový fondant
Přidáno před 10 hodinami
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Třená staročeská bábovka
Přidáno 28. 4. 2025 18:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vietnamská pánev s vepřovým masem
Sahula před 32 minutami
Banánová bábovka
Ketynna před 57 minutami
Chřest (nejen) s vejcem
Oskeruska před 2 hodinami
Šunkofleky
Sabiii před 5 hodinami
Vtipná majonéza-tatarka "fofrem"
Sabiii před 5 hodinami
Můj segedínský guláš
radekfiala před 6 hodinami
Červená řepa nakládaná a extra voňavá
Ernest_Bago před 6 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
pokorny.iv@email.cz před 6 hodinami
Pampeliškový med
pavlina.smrzova@seznam.cz před 7 hodinami
Nepečený jablečný dort
masarykoele před 7 hodinami
Tématické fráze:
pečení dortů,
recepty na dorty,
co dělat, když se zdrcne krém,
dort kláda,
co dělat když se zdrcne krém,
moje klada,
zdrcnutý krém,
postup při pečení dortu,
když se zdrcne krém,
pečení dortů recepty,
postup pečení dortů,
kláda,
recepty na pečení dortů,
recepty pečení dortů,
postup na pečení dortu,
recept na dort,
rolovaný dort,
pečení dortu postup,
recept na pečení dortu,
kláda recept
Suroviny:
žloutek,
cukr moučkový,
mouka hrubá,
ořechy,
prášek do pečiva,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr,
máslo,
rum,
čokoláda na vaření,
kokos
Komentáře (10)