Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 676 kJ / 3 508 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,08 g |
Tuky | 118,02 g |
Vláknina | 9,80 g |
Cholesterol | 1,52 g |
Sodík | 295 mg |
Sůl | 0,74 g |
Sacharidy | 537,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto: Bílky ušlehat zvlášť.
Krok 2: Žloutky ušlehat s cukrem.
Krok 3: Všechny sypké suroviny promíchat a pak přidat žloutky a nakonec tuhý sníh.
Krok 4: Peču na nízkém plechu.
Krok 5: Těsto krájím na tři díly na délku, pokud chci i kakaovou část, tak do části těsta vliju kakao. Já dělám od oka. Nejprve si větší část těsta vyliju na větší část plechu a nechám trochu místa na třetí kakaový díl, do zbytku těsta přidám kakao a naliju na zbytek plechu. Nemusím mít strach, že by se mi to slilo dohromady.
Krok 6: Upečený korpus rozdělím na tři díly a pokapu rumem, potřu marmeládou a krémem, položím druhý díl, taky potřu marmeládou a krémem a poslední díl potírám krémem jen lehce na zalepení dírek. Krémem potřu boky dortu a vyrovnám nesrovnalosti a posypu bud kokosem nebo mletými ořechy.
Krok 7: Vrchní díl si okraje ozdobím krémem a naliju dovnitř čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni.
Zveřejněno 26. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort KLÁDA
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/APP7
Moje poznámka
Dort KLÁDA
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/APP7
Nejnovější recepty
Banánové lívanečky z kefíru
Přidáno před 2 hodinami
Odlehčený vajíčkový salát
Přidáno před 2 hodinami
Zapečený květák v listovém těstě
Přidáno před 3 hodinami
Zimní malé galetky
Přidáno před 3 hodinami
Fazole se zeleninou a mletým masem
Přidáno před 3 hodinami
Čočka na kyselo s houbovou čalamádou
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak správně zamrazit zbylé cukroví? Při vhodném postupu vydrží chutné skoro až do Velikonoc
Bábovka ze zbytků cukroví: Ideální moučník k odpolední kávě, do které využijete zbylé rohlíčky, linecké i nepečené druhy
Náš život s celiakií: Bezlepkové Vánoce s Áňou aneb Jak jsem pekla perníčky a jak jsem objevila recept na super bagetu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Košíčky tety Vlasty
Kava 2 před 51 minutami
Domácí nudle
Kava 2 před 58 minutami
Bramborák s masovou směsí
lucy.komi před 3 hodinami
Kuřecí nudličky na mrkvi s pórkem
mafinka888 před 3 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
TondaJ před 4 hodinami
Karbanátky z brambor a balkánského sýra
trener před 5 hodinami
Krémová polévka z rybího filé
Kajkajak před 7 hodinami
Plátky vepřové panenky podle asijské kuchyně
Lucie1001 před 8 hodinami
Černá čočka Beluga se zeleninou a uzeným masem
Teomi před 10 hodinami
Cuketový perník
LendaS před 23 hodinami
Tématické fráze:
pečení dortů,
recepty na dorty,
co dělat, když se zdrcne krém,
dort kláda,
co dělat když se zdrcne krém,
moje klada,
zdrcnutý krém,
postup při pečení dortu,
když se zdrcne krém,
pečení dortů recepty,
postup pečení dortů,
kláda,
recepty na pečení dortů,
recepty pečení dortů,
postup na pečení dortu,
recept na dort,
rolovaný dort,
pečení dortu postup,
recept na pečení dortu,
kláda recept
Suroviny:
žloutek,
cukr moučkový,
mouka hrubá,
ořechy,
prášek do pečiva,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr,
máslo,
rum,
čokoláda na vaření,
kokos
Komentáře (10)