Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík Virginia

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 636 kJ /
1 586 kcal
Bílkoviny3,38 g
Tuky149,84 g
Vláknina8,73 g
Cholesterol 45 mg
Sodík 27 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy22,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka si umyjeme, naporcujeme a nejlépe den předem naložíme do marinády. Krok 2: Na větší pánev si dáme 2 lžíce sádla a na něm zlehka osmažíme na kostičky nakrájenou cibulku. Přidáme kousky králíka a opečeme z obou stran. Pak přilejeme marinádu a pod poklicí pozvolna dusíme dusíme. Krok 3: Hotové maso vyjmeme a uložíme do tepla. Krok 4: Vše, co zbylo rozmixujeme, přidáme vývar. Krok 5: Zahustíme zásmažkou a povaříme. Krok 6: Dle potřeby dosolíme.

Zveřejněno 15. 4. 2012

Poznámka autorky nofrona

Může se přecedit, není nutno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík Virginia

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lDrV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík Virginia

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lDrV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

to jsem tady nebyla, pěkný receptík,ukládám:-K;-):yes:

rebeka:
Jana Remkova:
Holky díky:-8:-K

Jana Remkova: myslíš:-?:-8 a Markét mi udělala tímto receptem nebe v huběnce:-p:-p:-8:-D:yes::yes:

rebi, určitě jsi neudělala nofroně ostudu!!! krásné foto, super králíček:-p

rebeka::-KNadi díky, jsem ráda, že chutnalo:-), fotečky máš jako vždy luxusní:yes::yes:

nofrona: měla jsi pravdu:-8 králík v této úpravě je naprosto dokonalý:yes::yes::-p:-p s malými úpravami.. otevřené bylo červené... šup tam s ním:-D miláček se obával, aby ten králík nebyl echt dietní:-D, tak jsem k cibulce přidala domácí uzenou, voňavou slaninu:-p ani jsem nezahušťovala a mixovala jen halabala, takže sosík má takový rustikální zjev:-D
výborný oběd, všichni si chrochtali a teď je nám blaze:-*:yes:
díky za výborný recept:yes::yes: můžu jen doporučit:-K:yes:
P.S. jako příloha byly ňoky:-D a měla jsem hřbetní filátka, z těch jsem udělala špízy se sušenými rajčaty a slaninou.. výborné:yes::-p

rebeka::-Sjak nějk:-?:-? No báječně:-!:-!:-D:-D:-D:-D
Už se těším na fotky;-)

nofrona: jasné.. udělám si sama:-D:-D:-D:yes::yes: tak nějak přibližně;-) nějak to dopadne:yes: díky:-K:-K

rebeka:Ahojíček:-K, složení toho koření je níž v komentářích;-), je drcené a dej ho míň, stačí 2pl a celer jsem dala na kousky do marinádky a pak šupky k masu, jasnačka celej:-D:-D:-D. Koření je nafoceno a vzorek pošlu po Áji se seznamem, ať máš co číst, nebo mailem. Ten seznam:-D:-D:-D:-D

Markét, jdu na to.. jenom mám malý problém:-8:-D:-D nemám to koření.. čím ho můžu nahradit a potom.. ten řapík přidáváš kdy.. v jaké fázi:-?:-D:-D a kolik ho:-?:-? celý svazek:-?

úžasně hezký ušák;-):-):yes::yes:;-):-K

;-)vypadá to pěkně šťavnatě:yes::yes:+8

nofrona: moc děkuji za foto toho koření;-)

:-K:yes::yes:+1

:yes::yes::-))

Načíst další komentáře (4)

Tématické fráze:
králík recepty, recepty z králíka, špízy z králíka, králík řapíkatý celer, sádlo z králíka, recepty na králíka, králík recept, vepřové maso virginia, recept na králíka, top recepty kralik, výborný recept na králíka, králík na sádle, recept na výborného králíka, koreni virginia, králík top recepty, recepty na výborného králíka, vyborné recepty z kralika, jak nejlepe upect kralika, králík na řapíkatém celeru, recept na králík

Suroviny:
králík, vývar zeleninový, cibule, sádlo, sádlo, mouka hladká, olej, víno bílé, koření virginia, celer řapíkatý, česnek

Přidat fotografie receptu