Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jogurtový koláč

Hodnocení receptu je 4,9 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Koláčem nikdy nic nezkazíte, ten udělá radost každému mlsounovi. My pro vás máme recept na vláčný moučník z bílého jogurtu. Činí těsto nejen lehkým a svěžím, ale zvyšuje také vláčnost a šťavnatost ještě před tím, než přidáte ovoce.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 281 kJ /
306 kcal
Bílkoviny23,69 g
Tuky14,01 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 409 mg
Sodík 362 mg
Sůl1,41 g
Sacharidy21,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: V míse smícháme jogurt a vejci. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme do směsi. Krok 3: Nakonec vmícháme cukr a vypracujeme hladké těsto. Krok 4: Hotové těsto rozetřeme na vymaštěný plech vysypaný moukou, poklademe je ovocem (které podle chuti můžeme přisladit) a posypeme drobenkou. Krok 5: Pečeme cca na 175–200 °C po dobu přibližně 35–45 min. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a po vytažení musí vyjít suchá.

TIP: Nejlepší hrníčkové moučníky s ovocem

Zveřejněno 19. 2. 2008

Poznámka autora toprecepty.cz

Uvedená dávka je na klasický obdélníkový plech do trouby.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jogurtový koláč

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5KX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jogurtový koláč

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5KX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Mňam tento dělám ráda, přidala jsem taky foto :yes:

VYNIKAJÍCÍ, budu péct znova a znova ::-K:-K:yes::yes::yes::yes:

vyzkoušeno, recept je fajn, dá se různě obměňovat, měla jsem míň jogurtu, tak jsem přidala tvaroh, místo bílé mouky špaldovou, a s jahodama je výborná :yes:

Musím pochválit. Jako žlučníkář vítám recept bez tuku. Velmi chutný a vláčný. Místo ovocem jsem zdobila tvarohem.

Vynikající:-p. Pekla jsem 45 min, k těstu jsem přidala nastrouhanou kůru z 1 citronu a navrch místo drobenky sekané mandle. Paráda!

:-((

Musela jsem péct trochu dýl - asi 45 min., ale byl výborný! :yes:

Teda to testo - parada!!!!! Konecne neco bez tuku co chutna skvele. Jednicku s hvezdickou podtrzenou!!! Delala jsem se svestkama a boruvkama dohromady a na to drobenku se skorici. Mnamka. :yes:

Fakt super, trošku jsem upravila: místo ovoce a drobenky jsem dala nasekané ořechy, hrozinky, slunečnicová semínka a ochutila lžící medu. Příště udělám s ovocem. Už se těším.

Podobný koláč jsem několikrát zkoušela, ale nikdy nebyl tak dobrý. Těsto bylo víc suché. Toto je super recept, už je uložen a půl plechu pryč :-p:yes: dělala jsem s džemem /meruňky, jablka/, a dávám bod:yes:

Před chvílí jsem dopekla, teď ochutnala a je skvělý !!!
Dělala jsem ho se švestkami. Podobný recept mám od své mamky, ale ta přidává ještě rozpuštěné mástlo. Ale ani to není nutné, chutná výtečně i bez tuku. :-*

A já ho mám s jahodama a s merunkama ,spíš už nemám ,byl strestán a to jsem ho pekla ráno:-p:-p:yes:

Mám ho trochu jinak, nejdou tam vajíčka a ty gramáže jsou malinko jiné. Přesto chválím, přidávám plus a foto;-). Já ho mám s rebarborou a broskvema;-)

Se švestkama byl prostě mňam! Díky za recept!!;-):-p

Přidávám bodík a foto.:-8 Je to vemi rychle připravený koláč, občas je dělávám. Do těsta jsem přidala trochu citronové kůry, v drobence je trošku skořice a použila jsem višně.:yes:

Načíst další komentáře (8)

Tématické fráze:
jogurtový koláč s ovocem, koláč s jogurtem, borůvkový koláč s jogurtem, švestkový koláč s jogurtem, jednoduchy ovocny kolac z jogurtu, rebarborový koláč s jogurtem, jogurtový koláč s drobenkou, ovocný koláč z jogurtu, koláč s bílým jogurtem, buchta z bílého jogurtu, jogurtový ovocný koláč, ovocný koláč s jogurtem, jogurtová buchta se švestkami, rychlý jednoduchý koláč jogurtový, jahodový koláč s jogurtem, recepty s jogurtem, ovocný jogurtový koláč, ovocný koláč z bílého jogurtu, jogurtový, jogurtový jahodový koláč

Suroviny:
jogurt bílý, mouka polohrubá, cukr, vejce, prášek do pečiva, meruňky, mouka, máslo, cukr, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu