Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 569 kJ / 2 048 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 172,19 g |
| Tuky | 126,10 g |
| Vláknina | 23,00 g |
| Cholesterol | 583 mg |
| Sodík | 8,07 g |
| Sůl | 19,30 g |
| Sacharidy | 48,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z opláchnuté a osušené krkovičky uřízneme 2 pláty na plnění tak, že ostrým nožem zařízneme dvou cm plát masa a nedořízneme až do konce a druhý dvou cm plát dořízneme. Po rozložení a naklepání nám vznikne větší plát masa na plnění. Postup zopakujeme ještě jednou.
Krok 2: Jemně rozklepané pláty masa mírně osolíme a lehce poprášíme pepřem. Každý plát masa poklademe zelím, dáme celou nožku klobásky, zavineme do závitku a spíchneme kovovou jehlou. Pokud nemáme, můžeme ovázat motouzem, nebo nití.
Krok 3: Špek nakrájíme na malé kostičky, vložíme do většího kastrolu a minutku osmahneme. Očištěnou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na jemné půlměsíčky, přidáme ke slanině a necháme společně 4 minuty restovat.
Krok 4: Připravenou naplněnou krkovici vložíme na pánvičku s rozehřátým sádlem a necháme ze všech stran osmahnout (zatáhnout). Takto připravené maso přendáme na cibulový základ, výpek v pánvičce zalijeme 2dl horké vody, necháme převařit a přilijeme do kastrolu s masem a cibulí.
Krok 5: Vložíme do předem předehřáté trouby a pod pokličkou pečeme na nejvyšším stupni 35 minut. Poté troubu ubereme na minimum, pokličku odstraníme a dopékáme na barvu dalších 15 minut. Jako příloha se hodí různě upravené brambory, nebo bramborový knedlík.
Zveřejněno 4. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovička plněná v cibuličce pečená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Ov1
Moje poznámka
Krkovička plněná v cibuličce pečená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Ov1
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 7 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 7 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 7 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 8 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 9 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 9 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 11 hodinami
Tématické fráze:
plněná krkovice,
plněná krkovička,
nadívaná pečená krkovice,
krkovička s nádivkou,
pečená krkovice,
pečená krkovice s nádivkou,
krkovice plněná,
krkovicka na panvicce minutka,
krkovice recept,
jak udělat velký plát masa,
plněná krkovička recepty,
nadivana krkovice,
krkovice pecena na cibuli top recept,
top recepty plněné cibule,
recept na pečenou krkovičku plněnou,
plněná krkovice s nádivkou recept,
krkovice prokladana kysanym zelim,
pečená krkovice na slanině,
pečená krkovička,
vyborna plnena krkovicka
Suroviny:
krkovice vepřová,
zelí kysané,
klobása,
špek,
cibule,
sádlo,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (23)
Drahuško a Elizo Vám dvěma ještě zvlášť díky za uvaření podle mého receptíku a za přidání velice krásných fotek
Bylo to výborné, jseš skvělá kuchařka. Posílám obrázky a plusíka.