Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr na grilu

Kapr je velmi chutná ryba a je škoda ho jíst jen smaženého na Vánoce. Kapří filety můžeme pokapat olejem a citronem a poté grilovat. V kombinaci s pikantním ďábelským kořením chutná opravdu dobře.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie267 kJ /
64 kcal
Bílkoviny1,26 g
Tuky0,72 g
Vláknina4,14 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zabitého a vykuchaného kapra vykostíme (dle chuti zbavíme kůže) a nakrájíme na filety. Krok 2: Každý kousek kapra potřeme olivovým olejem, osolíme, okořeníme a zakápneme citronem. Krok 3: Dáme do misky asi na hodinu odležet do lednice. Krok 4: Grilujeme 5 minut z jedné strany, otočíme, potřeme zbylou marinádou z misky a grilujeme dalších 5 minut.

TIP: Jak připravit kapra na modro

Zveřejněno 13. 5. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr na grilu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vR2X

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr na grilu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vR2X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Dobrý tip na lehkou letní večeři. Nenapadlo mne, že můžeme grilovat i kapra :-)

Jako olivový olej a ryba mi jdou k sobě asi jako do dortu pálivá paprika,beru máslo.neb nějaký neutrální olej.. ďábelským kořením tomu kaprovi sebereš veškerou chuť ryby....dávám libeček,sušený česnek a citronový pepř na suchého kapra,potřu rošt řepkovým olejem,nandám rybu po odležení a při obracení lehce potřu.....musí se to sice víc hlídat,ale chutí je to furt kapr...ideální na tohle jsou spíš kousky do 2 kil a ještě lepší Líni-Candáti

Václav Bače 25. 6. 2016 16:04
Vyzkoušeno a výsledek naprosto vynikající. Doporučuji. Je potřeba dodržet 5 min interval, aby se kapr nevysušil. Dávat na poměrně ostrý žár. alespoň 200 st. C.:yes:

:-p+:yes:

;-)krásný kapřík je v mráku tak už vím co z něj bude za baštu:yes::yes:+11

Kadlik: já taky;-). No, mám ještě kapra i žraloka. V týdnu něco vymyslím;-):yes::yes:

:-p:-p:yes:

Kadlik:Ty také, no už jsme dva:-)):-K

Kristova noho!!!! Jak já mám chuť na ryby!!!!!!!!

Dala bych si a jak:-p a jen jsem polkla:-));-):yes:

Mňamka:-p Budu muset manžela vyhnat na ryby. ;-) Kapříka jsme dlouho neměli a tohoto bych si dala s chutí:yes:...+1

rebeka::yes::-D:-D:-D

nofrona::-//:-// a je toho dost, co neumím:-// dobrá.. pošli mi svoje ručičky šikovný.. pak to půjde:-8:-D:-D:-D:-D

Dooga:Jo, jo pak je toho půl:-(:-(, ale dobrotka:-p:-p

Tak to bych si dal. Musí to být veliká mňamka.:-p Já když filetuju, tak musím vybírat velikýho kapra, protože z něj mám pak jen polovinu.:-O

Tématické fráze:
kapr na grilu, kapr na grilu recept, recept kapr na grilu, jak nalozit kapra na gril, kapr na gril, recepty kapr na grilu, kapr recepty na grilu, grilujeme kapra, ryba na grilu recept, kapr na rožni, naložený kapr na gril, kluci v akci recept na kapra, recepty na ryby na grilu, pikantní kapr na grilu, recept na kapra na grilu, nalozeni kapra na gril, ryby na grilu recept, ryby na grilu, kapr na grilu recepty, kapr na roštu

Suroviny:
kapr, olej olivový, citron, sůl, koření na ryby, koření ďábelské

Přidat fotografie receptu