Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou kotletu si ořežeme od šlach, nakrájíme na plátky a vyklepeme dotenka. Nasolíme a opepříme.
Krok 2: Smícháme si olej, olivový olej, barbeque koření a špetku kari. Maso musí být ponořené. Necháme v lednici uležet alespoň 2 dny.
Krok 3: Na hluboký talíř si přidáme mouku a papriku. Promícháme. Naložené maso obalíme a vznikne takové těstíčko. Do rozpáleného hrnce si přidáme olej a tenký plátek másla. Maso restujeme. Až je maso lehce zatáhnuté, přidáme na minutku až dvě orestovat cibulku. Až zezlátne tak přidáme kávovou lžíci papriky.
Krok 4: Rychle promícháme a podlijeme 0,5 l vody. Necháme maso podusit asi 10 minut.
Krok 5: Postupně dochutíme novým kořením, bobkovým listem, solí a pepřem. Nakonec přidáme tenký plátek masoxu, aby omáčka získala ještě lepší chuť.
Krok 6: Na závěr zahustíme záklechtkou (mouka a voda). Vypneme a přidáme nakrájený česnek.
Omáčka dostane zajímavou vůni.
Omáčka dostane zajímavou vůni.
Zveřejněno 15. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kotletky ala roštěná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rB0K
Moje poznámka
Kotletky ala roštěná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rB0K
Nejnovější recepty
Těstovinový salát s lososem a olivami
Přidáno před 5 hodinami
Bábovičky z dětské krupičky
Přidáno před 5 hodinami
Placičky ze salátu s vejcem
Přidáno před 5 hodinami
Jarní bramborový salát s ředkvičkami a koprem
Přidáno před 7 hodinami
Polský mazurek
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka z medvědího česneku
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová pomazánka se šunkou a vejci
adelaku před 3 hodinami
Štavnatá medium well panenka na česneku s bylinkami
ReceptyOdTondy před 3 hodinami
Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child
Zuzkamo před 4 hodinami
Čočková polévka z červené čočky trochu jinak
Bubik001 před 4 hodinami
Jablkový perník
vera64 před 5 hodinami
Nakládané ředkvičky
Capri1412 před 5 hodinami
Pečené vepřové koleno
Kveta58 před 5 hodinami
Rychlá buchta s tvarohem a povidly - chuť jako hanácké koláče
VeraPra před 5 hodinami
Banánové vafle
PetrZappa před 5 hodinami
Kaše z ovesných vloček
PetrZappa před 6 hodinami
Tématické fráze:
roštěnky z kotlety,
vepřová kotleta jako roštěná,
roštenka z kotlety,
vepřové ala roštěná,
kotlety jako roštěnky,
roštěná z veprove kotlety,
rostenka z veprove kotlety,
recept kotlety chlupaté knedlíky,
vepřové kotlety jako roštěná,
roštěnky z vepřové kotlety,
kotleta recept,
vepřové kotlety jako roštěná recept,
vepřová kotleta ala roštěná,
rostena s kasi,
veprove kotlety ala rostena,
vepřová kotleta roštěná,
roštěnky z kotlet,
kotlety ala roštenky,
kotlety recept,
vepřové jako roštěná
Suroviny:
kotleta vepřová,
koření bylinkové,
sůl,
pepř,
koření kari,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
masox,
cibule,
česnek,
máslo,
olej,
olej olivový,
bobkový list,
koření nové koření,
voda
Komentáře (14)