Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 512 kJ / 5 858 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,51 g |
| Tuky | 307,89 g |
| Vláknina | 28,80 g |
| Cholesterol | 1,81 g |
| Sodík | 324 mg |
| Sůl | 0,81 g |
| Sacharidy | 689,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve si připravíme korpus. Rozehřejeme čokoládu s máslem ve vodní lázni.
Krok 2: Mezitím ušleháme žloutky s krystalovým cukrem do pěny.
Krok 3: Ke žloutkům přidáme cukr a ušleháme do světlé pěny.
Krok 4: Poté přisypeme kakao a hladkou mouku.
Krok 5: Za stálého šlehání ke směsi přilijeme vychladlou čokoládu s máslem.
Krok 6: V jiné nádobě ušleháme sníh z bílků a moučkového cukru. Sníh opatrně vmícháme do vyšlehaného čokoládového těsta (zde již nešlehejte a opatrně vpracujte sníh do těsta).
Krok 7: Hotové těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 45 minut.
Krok 8: Upečený korpus nechte trochu vychladnout a přendejte ho na mřížku (pokud máte) nebo na talíř (neboť nemám mřížku).
Krok 9: Do dortu udělejte špejlí několik vpichů, ale ne skrz na skrz - marmeláda se dostane až ke spodní části dortu).
Krok 10: Marmeládu rozmíchejte se lžíci vody a ohřejte ji - lépe se vpije do dortu.
Krok 11: Postupně zalijte dort veškerou marmeládou. Nyní nechte dort vychladnout a poté ho polijte čokoládovou polevou.
Krok 12: Čokoládu opět rozehřejte ve vodní lázni společně s máslem. Čokoládové polevy je hodně a až ztuhne, budete mít na dortu krásnou čokoládovou krustičku.
Krok 13: Teď už musíte jen vydržet, než čokoláda ztuhne. Dort krájejte nožem namočeným v horké vodě, ať Vám čokoláda nepopraská. Podávejte jen tak nebo našlehejte smetanu, ale hlavně tuto delikatesu nezazděte šlehačkou ve spreji.
Zveřejněno 14. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort Sacher
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KZKR
Moje poznámka
Dort Sacher
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KZKR
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 13 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 15 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 15 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 16 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 20 minutami
Domácí chléb II.
Penkapa před 40 minutami
Bramboračka
danal před 2 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 10 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 13 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 13 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 15 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 16 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 17 hodinami
Tématické fráze:
sacher dort,
dort sacher,
sacher dort recept,
sacher,
pravý sacher dort,
recept na sacher dort,
sacher recept,
original sacher dort,
sachr recept,
sachr,
sacher torte,
sachr dort originál,
pravý sachr dort,
vídeňský dort,
výborný sachr dort,
dort sacher recept,
pravý sachr,
vídenský sacher dort,
dort sachr,
recept na sacher
Suroviny:
čokoláda,
máslo,
cukr moučkový,
cukr krystal,
mouka hladká,
kakao holandské,
žloutek,
marmeláda meruňková,
voda,
čokoláda,
máslo
Komentáře (30)
Dekuji za recept!
http://www.sacher.com/de-original-sacher-torte.htm