Suroviny
Porce: 2-4 (podle velikosti porce)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 704 kJ / 885 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,67 g |
| Tuky | 30,20 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 98 mg |
| Sodík | 80 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 7,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krevety očistit (řádně! především vytáhnout střívko) a oloupat.
Krok 2: Na másle orestovat krevety, za chvilku polít koňakem, zapálit a oflambovat (oheň sám uhasne, ovšem je třeba mít se na pozoru, nám to vždycky vzplane "dost").
Krok 3: Vlít smetanu (bude to do žluta), krátce prohřát. Podávat posypané čerstvou petrželí, polité vypečenou omáčkou + kousek pečiva (my zapekli v troubě celozrnné s kouskem másla a petrželí).
Zveřejněno 16. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krevety od Itala
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/22qW
Moje poznámka
Krevety od Itala
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/22qW
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 11 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 12 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 12 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 14 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 7 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 10 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 11 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 12 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 13 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 14 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 15 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 16 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 16 hodinami
Tématické fráze:
krevety,
krevety v troubě,
jak očistit krevety,
krevety recept,
jak delat krevety,
krevety podle itala,
recept krevety,
jak orestovat krevety,
krevety s koňakem,
vaření krevet,
krevety podle,
krevety s petrželí,
recepty na krevety,
predkrm z krevet,
krevety jako předkrm,
předkrmy z krevet,
krevety předkrm,
recepty krevety,
krevety na konaku,
jak oloupat krevety
Suroviny:
krevety,
koňak,
smetana na vaření,
máslo,
nať petrželová
Komentáře (8)