Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Superrychlé koláče z lístkového těsta

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Z rozvinutého plátu na plechu zoubkovaným rádýlkem nakrájíme 12 dílků (3x4 ks), v polovině z nich uděláme kolečkem nebo tenkou sklenkou otvor. Krok 2: Plné díly potřeme vajíčkem, přiklopíme každý dílem děravým. Krok 3: Do středu rozdělíme lžičkou pacholíka a pokrájíme meruňky - vejde se 3/4 meruňky do každého otvoru. Okraje potřeme zbytkem vajíčka a pečeme na 200 °C. Posypala jsem trochou drobenky, ta taky zbyla v mrazáku

Zveřejněno 22. 6. 2012

Poznámka autorky hosta

Docházelo mi těsto v lednici, zbylo pár meruněk po knedlíkách a pacholík po vnučce a neměla jsem čas. Výsledek rychlý a dobrý, dvojité těsto naskočí na vyšší okraj. Takových koláčků tady asi je dost, ale nenašla jsem žádný takto vykrajovaný, takže jen dávám jako nápad

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NXj8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NXj8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Fakt rýchly koláčik:yes::yes::yes::-p+1

:-p:yes::yes::yes::yes::yes:

:-p+4:yes:

kuli:Kuli, někde tomu říkají pacholík, nebo lipánek či smetánek a je to hodně pro dětičky-batolata;-)

Co je to pacholík?

Hezký nápad:yes: a právě jsem rozmrazila listové těsto a mám tu nektarinky a tvaroh tu taky mám;-) a tak to udělám:-p:-)):-K...právě jsem dopekla a přidávám fotku:-8

Pěkný nápad :-p;-):yes:

Tématické fráze:
koláčky z lístkového těsta, recepty z lístkového těsta, moučníky z lístkového těsta, zakusky z listkoveho testa, zákusek z lístkového těsta, lístkové těsto s tvarohem, jablečný koláč z lístkového těsta, lístkové těsto a meruňky, koláče z listového těsta, meruňkový koláč z lístkového těsta, slaný koláč z lístkového těsta, listkove testo merunky, merunky v lístkovém těstě, superrychlý koláč, listkove kolace, meruňkový koláč s tvarohem z listkoveho testa, lístkový koláč, broskvový koláč z listového těsta, listkove těsto, lístkové těsto tvarohové šátečky

Suroviny:
těsto listové, pribiňáček, vejce, meruňky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu