Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 806 kJ / 4 734 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 315,58 g |
| Tuky | 291,55 g |
| Vláknina | 41,74 g |
| Cholesterol | 425 mg |
| Sodík | 34,04 g |
| Sůl | 91,66 g |
| Sacharidy | 200,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na střední kostky, cibuli nahrubo. Na sádle osmahneme cibuli, pak přidáme i maso a restujeme. Osolíme, přidáme papriku, majoránku, kmín a prolisovaný česnek.
Krok 2: Promícháme a zalijeme vývarem tak, aby maso bylo ponořené. Maso dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 1 - 1 1/2 hodiny.
Krok 3: Je-li třeba, podléváme vývarem. Když je maso poloměkké, necháme šťávu z části vysmahnout, zaprášíme moukou, promícháme, osmahneme a znovu přelijeme vývarem a dusíme. Guláš je nejlépe zahustit chlebem, je-li třeba. Podáváme s houskovým knedlíkem, chlebem, pivem.
Zveřejněno 22. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí gulášek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qQok
Moje poznámka
Hovězí gulášek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qQok
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 15 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 16 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 16 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 18 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 20 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 19 minutami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 1 hodinou
Domácí chléb II.
Penkapa před 1 hodinou
Bramboračka
danal před 3 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 11 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 14 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 15 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 16 hodinami
Tématické fráze:
čím zahustit hověží guláš,
čím zahustit guláš,
jak zahustit hovezi gulas,
jak zahustit gulas chlebem,
hovězí guláš od babičky,
jak zahustit guláš,
jak nejlépe zahustit guláš,
hovězí guláš zahuštěný chlebem,
super guláš,
gulasek,
dobrý gulášek,
čím nejlépe zahustit guláš,
hovězí guláši,
zahustit chlebem,
jak zahustit chlebem,
guláše z hovězího,
super hovězí guláš,
zahustit gulas,
hovězi gulaše,
zahustit guláš chlebem
Suroviny:
maso hovězí,
sádlo,
cibule,
paprika sušená sladká,
kmín celý,
majoránka,
česnek,
vývar masový,
sůl
Komentáře (23)
Taky protlaku v guláši moc nefandím.
No, paní casinová ale tvrdí, že protlakem zahušťuje...