Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 747 kJ / 896 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,10 g |
| Tuky | 82,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 255 mg |
| Sodík | 8 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 6,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Víno nalijeme do kastrůlku, vhodíme snítky bylinek, celý pepř a necháme svařit na mírném ohni asi 20 min. Vylouhované bylinky vyndáme a přidáme kalíšek bujonu. Dobře rozmícháme.
Krok 2: Máslo rozpustíme a do horkého vhodíme usekanou hrst bylinek. Necháme chvíli odstát.
Krok 3: Maso zbavíme kůže a blan, po každé straně jemně nařízneme zářezy. Osolíme, opepříme.
Krok 4: Dáme je do mísy, nalijeme bylinkové máslo a vmasírujeme z obouch stran i do zářezů.
Krok 5: Necháme chvilku odležet.
Krok 6: Rozpálíme pánev, maso na ní necháme zatáhnout a rychle odstavíme, aby se máslo nepřepálilo. Maso dáme bokem.
Krok 7: Máslo slijeme do kastrolu, dáme na oheň a vhodíme hned cibuli na drobno.Orestujeme do sklovata, osolíme, opepříme.
Krok 8: Přidáme maso. Zalijeme svařákem.
Krok 9: Do pánve po opečení dáme trochu vody a krátce odvaříme výpek, který také přidáme k masu a cibuli.
Krok 10: Kastrol přiklopíme a pečeme v troubě na 170° C do měkka, přičemž maso několikrát obrátíme.
Krok 11: Měkké maso vyjmeme, vyndme vyvařené kuličky pepře, cibuli rozmixujeme ponorákem a můžeme servírovat. Dávala jsem dušenou rýži s jemně usekanou pažitkou.
Zveřejněno 16. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí vršek na svařáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/22pN
Moje poznámka
Krůtí vršek na svařáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/22pN
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 7 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 7 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 7 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 8 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 9 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 9 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 11 hodinami
Tématické fráze:
vareni svaraku,
připrava svařaku vina,
vrchni kruti stehno,
kruti vrchni stehna recepty,
maso na cervenem svařáku,
recepty krůtí vrchní plátek,
vrchni stehno z krocana recepty,
svařáku,
vykostěné vrchní krůtí stehno recept,
svařené víno máslo,
1 dcl svaraku,
recept vrchní krůtí stehno,
krůtí vrchní stehno,
krutí stehna vršek
Suroviny:
víno červené,
majoránka,
tymián,
pepř černý,
sůl,
máslo,
bylinky zelené,
bujón drůbeží
Komentáře (14)
Jenom dotázek ta pěkná hrst bylinek má být pěkná ručka holčiny či statná mužská dlaň