Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čertovy špalíčky s pečeným bramborem

Jakmile se v receptu objeví slovo čert, je jasné, že se jedná o pálivé jídlo. Jinak tomu není ani u receptu na čertovy špalíčky, které jsou doplněné žampiony a pečenými bramborami. O pikantní chuť se postarají chilli papričky, se kterými nešetřete.

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iness Iness

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 75 min

85 min (10 min příprava + 75 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 842 kJ /
918 kcal
Bílkoviny128,00 g
Tuky25,99 g
Vláknina16,38 g
Cholesterol 390 mg
Sodík 747 mg
Sůl1,65 g
Sacharidy38,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, žampiony na malé kostičky nebo plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a rozmačkáme. Pekáček vylijeme trochou oleje. Krok 2: V míse smícháme maso, celé papričky, žampiony, cibuli, česnek, kečup, pepř, mletou papriku a sůl. Hotovou směs dáme do pekáčku, podlijeme vodou, zaděláme alobalem nebo poklopem a pečeme v troubě na 180 °C asi hodinu. Krok 3: Po hodině pokrm odkryjeme a dopečeme ještě asi 15 minut. Kdo má rád šťávu, tak si maso po odkrytí trošku podlije a dopeče. Krok 4: Brambory okrájíme a nakrájíme na čtvrtky, omyjeme a osušíme (aby se nám nepřilepily na pekáč). Krok 5: Dáme do pekáče, osolíme, posypeme sušeným česnekem, sladkou mletou paprikou, zakapeme olejem, promícháme a pečeme v troubě na 180 °C dozlatova.

TIP: Jak udělat pečené brambory - rady a tipy

Pálivé i pořádně řízné recepty

Zveřejněno 31. 7. 2012

Poznámka autorky Iness

Na fotce je porce bez žampionů a papriček. Pekla jsem na dvakrát kvůli dětem. Nemají rádi houby a ostré jídla jim také nedávám. Dcera je velmi vybíravá v mase a tohle vychvalovala až do nebe.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XqEk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XqEk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

<3:-):-D:yes::yes::yes:

:yes: volejte hasiče :-D

:yes::yes::yes::-p

Mě by to asi pálelo 2 x:-D:-Dale vypadá to moc dobře:-p+:yes::-K

Mňam, až budu odjíždět, udělám manželovi:-K;-):yes:

ivulinka:ja tiež...:yes:
(dnes som mala iba tú tekvicu s vajcom...)

Jejdankymanky:-O, to bych si pošmákla.

:yes::yes::-)):-p

BILKOVAI:
Dcera taky říkala, že by to chtěla každý den:-D. Sice je to výborné jídlo, ale každý den to mít nemusím...Joooo děti:-D
Samozřejmě k tomu byla zelenina, ale nerada to ,,cpu'' na talíř s jídlem...dávám zvlášť na misečky:-). Na talíři to je hezké, ale nemám ráda, když se mi to plete do pokrmu:-D.

Já bych taky vychvalovala až do nebe:-p Toto papání by mi na 100% chutnalo:-*:yes: A ta krásná příloha:-*:-*No prostě žraso:-)):yes:

rebeka:
Tak to potom jooo:-):-)):-D. Ty jsi ale liška podšitá;-)

Iness: no víš, já si ho pak vždycky udobřím něčím sladkým:-8:-D;-)

rebeka:
tak to máš asi zocelený trávící trakt:yes::-D:-D:-D:-D

Iness::-D:-D:-D ani potom ani před tím:-D:-D:-D já mám ráda jídla typu: pálí, pálí, pálí:-!:-8:-D:-D:-D:-D

rebeka:
A nemáš pak problémy s trávením?:-D;-)

Tématické fráze:
bramborové špalíčky, čertovské špalíčky, čertovy kostky, bramborové špalíčky recept, recept na bramborové špalíčky, čertovy špalíček, špalíčky recept, čertovy špalíky, kuřeci spalicky s bramborem, čertovské špalky, čertovy ocasky, certikovy spalicky, čertovy brambory, čertovy kuřecí paličky, veterinar veterov, bramborové špalíky recept, čertovy špalky, maso s pečeným bramborem, čertovy pikantní špalky s paprikou, palive spalicky

Suroviny:
plec vepřová, česnek, chilli paprika čerstvá, žampióny, kečup sladký, cibule, paprika sušená sladká, voda, pepř mletý, sůl, olej, brambory, sůl, česnek sušený, paprika sušená sladká, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu