Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Meruňkovo-tvarohový koláč

Použití jogurtu nám zaručí, že těsto tohoto koláče bude naprosto vláčné a jemné. Povrch koláče doplníme svěžími meruňkami a sladkým tvarohem. Chutě nakonec doladí máslová drobenka s exotickou kokosovou chutí.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mischelinka mischelinka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

Plech cca 25x35cm

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 861 kJ /
4 986 kcal
Bílkoviny108,25 g
Tuky173,24 g
Vláknina29,40 g
Cholesterol 716 mg
Sodík 484 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy733,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozmícháme s jogurtem a cukrem. Krok 2: Mouku smícháme s pudinkovým a kypřicím práškem a smícháme s jogurtovou hmotou. Krok 3: Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe střídavě pokrájenými meruňkami a tvarohem. Krok 4: Mouku, cukr a kokos smícháme a zalijeme rozpuštěným máslem. Rozmícháme v drobenku (vidličkou nebo promneme prsty) a dáme na chvíli do lednice zatuhnout. Drobenkou posypeme těsto a ovoce. Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi 30 minut.

TIP: 5 tipů pro správné pečení moučníků

Zveřejněno 1. 8. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Y5w

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Y5w

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Vyzkoušela jsem s jahodami a bylo to dobré :-p Posílám bod i vzorek :yes:

miluji koláče s meruňkami a když jsou ještě s tvarohem a sypané drobenkou s kokosem to je prostě fantazie:yes::-D

Jůůů:-8nepohrdla bych:-p+:yes::-KMeruňky a tvaroh-parádní kombinace:yes:

Nádherné, ukládám, mňáááám! :-8

:yes::yes::-p;-)

jooo to dnes udělám,ale nemám bílý jogurt,jen ovocný, nevadí v těstě se to snad ztratí :-D:-)):yes::-p

Jooo..merunky se letos nejak neurodily,tak nemam..ale vcera jsem dostala boruvky a to bude taky dobre,tak urcite brzy vyzkousim ;-):-*

Mischelinko,Mischelinko..ty jsi tedy vydrazdila me chutove poharky..slintam tady jak kdybych mela slintavku:-p:-p:-8:-K:yes:

:-p:-p:yes::yes:

tohle bude skvělá dobrota:-p:-p;-):-):yes::yes:

:yes::yes::yes:

rychlé jednoduché a dobré, koláče s jogurtem jsou vláčné taky dělávám proto posílám bodík:-*:yes::yes:+3

Jo, jo dobrotka:yes::yes:

Hmm:-* jogurtové těsto, tvaroh, meruňky, drobenka.....všechno máme rádi:yes::yes: 1:-K

Tématické fráze:
meruňkovo tvarohový koláč, merunkovotvarohovy kolac, meruňkový koláč s tvarohem na plech, merunkovo jahodový kolác, meruñkovo rybizovy kolac, merunkovo tvarohový koláč s tvarohem, meruňkovo tvarohový koláč s drobenkou, meruňkovo tvarohový, merunkovotvarohovy koláč s tvarohem, meruňkovo tvarohové koláče, koláč z jogurtového těsta a tvarohu, meruňkovo tvarohový koláč bez mouky, meruňkovo rybízový koláč s drobenkou, koláč z jogurtového těsta s tvarohem, tvarohovy kolac, meruňkovo tvarohový koláč recept, meruňkovo tvarohový koláč s rybízem, merunkovo tvarohovy kolac, merunkovo tvarohovi kolac, merunkovotvarohový

Suroviny:
jogurt bílý, mouka polohrubá, cukr moučkový, pudink vanilkový, vejce, kypřící prášek, meruňky, mouka, tvaroh plnotučný, cukr moučkový, mléko, mouka hladká, cukr moučkový, kokos, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu