Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové řízky v oříškách

Vepřové řízky v oříškách přinášejí novou dimenzi klasického pokrmu. Šťavnaté maso obalené ve zlatavé krustě z jemně nasekaných oříšků je zárukou dokonale křupavé textury a lahodné chuti.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Paprika Paprika

Snadný

Doba přípravy 21 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 6 min

21 min (15 min příprava + 6 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 890 kJ /
1 169 kcal
Bílkoviny40,99 g
Tuky60,80 g
Vláknina12,08 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 682 mg
Sůl1,22 g
Sacharidy108,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tenké řízky naklepeme tak, aby byly vysoké okolo tří milimetrů. Krok 2: Smícháme strouhanku, tymián, oříšky a citronovou kůru. Dochutíme solí a pepřem. Krok 3: Řízky obalíme v mouce, vejcích a oříškovo-strouhankovém mixu. Krok 4: V pánvi rozehřejeme olej a řízky smažíme asi 2- 3 minuty po obou stranách, dokud nezhnědnou a nebudou křupavé. Ozdobíme citronem.
Podávají se s bramborami, hranolky nebo s chlebem.

TIP: Desatero rad na téma řízky aneb jak připravit ty nejlepší

Zveřejněno 9. 8. 2009

Poznámka autorky Paprika

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové řízky v oříškách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L80X

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové řízky v oříškách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L80X

Marie

Komentáře (5)

Todle je moc dobrý, dělám obdobný recept (z krůtího masa), kdy krůtí řízky naklepu, osolím, opepřím, potřu prolisovaným česnekem a obaluji jen ve vajíčku a rozemletých lískových oříšcích. Pak klasicky smažím. Je to mňamka a nepodporuje to kvašení ve střevech a tím ukládání tuků jako klasický trojobal, zkuste to :-)

Zajímavé :yes:

To ti holka řeknu, že vás je lépe asi šatit, než živit!:-)):-D:yes: Recept znám, takže s klidným svědomím...:yes:

Papričko, tak to vidíš na vlastní oči, jak se tu Tonda zajel v tom vaření;-) když je ti šoufl, tak tě zastoupí jedna báseň a v pohodě a ještě s takovou dobrotou:-p Dávám Tondovi bodík:yes:

Tyto řízky vařil opět Tonda, ale nechce se přiznat, tak se schovává za mně.:-D:-D:-D

Tématické fráze:
obal na řízky, maso obalovane v oriškach, rizek obalovany v oriskach, rizek v oriskach, vepřové na oříškách-recepty, krůtí maso na oříškách, obalovani v oriskach, obalovaný řízek s oříškama, veprovy orišek, kuřecí řízky v oříškách, obalovaný řízek veprovy, trojobal s orisky, jaké maso na obalované vepřové řízky, řízek se strouhankou s ořísky, kruti maso obalene v oriskach, maso v lískových oříškách, řízky v oříšcích, ondráš z plecka, jak se obalujou rízky vepřový, kdy se solí řízky

Suroviny:
řízek vepřový, mouka, vejce, strouhanka, ořechy lískové, tymián sušený, kůra citronová, olej olivový, sůl, pepř mletý, citron

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu