Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 221 kJ / 3 638 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,81 g |
| Tuky | 164,80 g |
| Vláknina | 0,40 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 669 mg |
| Sůl | 2,14 g |
| Sacharidy | 490,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: 1 těsto:
3 vajíčka si vyšleháme s 1 hrnkem krupic. cukru, přidáme ½ hrnku oleje, 2 hrnky hladké mouky smíchané s 1 práškem do pečiva, vlahé mléko dle potřeby a kapku rumu. Krok 2: Vše ručním robotem zpracujeme na řidší těsto. Krok 3: 2 těsto:
2 tvarohy ve vaničce, 1 vanilkový cukr, 1 hrnek moučkového cukru, 1 vanilkový pudink, 2 vajíčka a citrónová kůra. Vše smícháme. Krok 4: Plech si vymastíme olejem a vysypeme strouhankou a nalijeme na něj polovinu 1. těsta. Druhé tvarohové těsto nalijeme celé na těsto první a poklademe ovocem. Zbytkem 1. těsta zalijeme ovoce a tvaroh a dáme péci na 180°C. POZOR: těstem velice šetřete. Je ho na klasický plech poměrně málo.
3 vajíčka si vyšleháme s 1 hrnkem krupic. cukru, přidáme ½ hrnku oleje, 2 hrnky hladké mouky smíchané s 1 práškem do pečiva, vlahé mléko dle potřeby a kapku rumu. Krok 2: Vše ručním robotem zpracujeme na řidší těsto. Krok 3: 2 těsto:
2 tvarohy ve vaničce, 1 vanilkový cukr, 1 hrnek moučkového cukru, 1 vanilkový pudink, 2 vajíčka a citrónová kůra. Vše smícháme. Krok 4: Plech si vymastíme olejem a vysypeme strouhankou a nalijeme na něj polovinu 1. těsta. Druhé tvarohové těsto nalijeme celé na těsto první a poklademe ovocem. Zbytkem 1. těsta zalijeme ovoce a tvaroh a dáme péci na 180°C. POZOR: těstem velice šetřete. Je ho na klasický plech poměrně málo.
Zveřejněno 5. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovocné himaláje
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vRGg
Moje poznámka
Ovocné himaláje
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vRGg
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 13 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 13 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 13 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 13 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 14 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 15 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 15 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 16 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 17 hodinami
Tématické fráze:
himalájské řezy,
tvarohové řezy nejlepší recepty himaláje,
dezert himalaje,
rezy himaláje,
himaláje s ovocem,
ahymalajske rezy,
himalajské řezy recept,
himaláje řezy,
tvarohové řezy himaláje,
dezerty himaláje,
meruňková buchta,
tvarohová buchta himaláje s ovocem,
desert himálaje,
himalayske rezy,
himalájské řezy s broskví,
hymalajske rezy,
himalájnske řezy na plech,
tvarohové řezy s ovocem nejlepší recepty,
himálaje,
broskvové himaláje
Suroviny:
prášek do pečiva,
mouka hladká,
cukr krupice,
mléko,
olej,
vejce,
tvaroh,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
pudink vanilkový,
vejce,
kůra citronová,
ovoce
Komentáře (9)
jak jako šetřete, je toho málo