Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík z Provence

Hodnocení receptu je 4,9 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Jednotlivé porce osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, posypeme provensálským kořením a každou zvlášť obalíme plátkem slaniny. Krok 2: Vložíme do pekáče s troškou oleje, nakrájenými cibulkami, podlijeme vínem a zakryté pečeme při 180°C. Krok 3: Když je maso téměř měkké, odklopíme a dopečeme dozlatova. Vypečenou šťávu zjemníme kouskem másla. Podáváme s brambory s pažitkou a fazolkami s česnekem.

TIP: Jak špikovat králíka

Zveřejněno 13. 1. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík z Provence

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yZv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík z Provence

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yZv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Moanka: moc děkuji za "vytažení" a vyzkoušení receptu a za nádhernou fotku;-):-K:-K

Nadchl mě králík s provensálskými bylinkami zabalený do slaninky. 👌😋 Moc dobré jídlo. 😉😋 Děkuji za recept… 🙂

:-)<3:yes:Recept i foto se mi moc líbí :-K

Mamina30: mám radost a moc děkuju;-):-):-K

Králík je luxusní záležitost. Včera jsem vyzkoušela a měli jsme k večeři a dneska v práci k obídku. Kolegyně záviděly.:-D Manželovi a dětem moc chutnalo. Je to vynikající, uděluji bodík.:-p

Alzbetta: děkuji, moc jsi mě potěšíla;-):-)

Tak musím pochválit :-) je výborný :-p:-p:-p:-K

Na zítra mám naloženého králíka. Původně měl být na tymiánu,ale asi ho vyzkouším na tento způsob. Uvidím jak dopadne ;-):-K

mňam :yes::-D - velmi dobrý receptík, přijde také na řadu:-D

maris:ještě jsem přišla na to, jak přidat fotečku, je tam;-):-D

HankaR.: moc děkuji za vyzkoušení, v době, kdy jsem recept přidávala, jsem ještě PH neměla, dnes bych ho tam určitě šoupla taky;-):-)

Tento recept jsem vyzkoušela v pomalém hrnci a bylo to vynikající:yes::yes:

zerduška: promiň, že reaguji až teď, moc děkuji za vyzkoušení a mám radost, že vám chutnalo. Díky:-K:-)

zerduška 29. 1. 2012 16:00
zkoušela jsem, dopadlo to fantasitcky. nedávala jsem pod něj cibuli, přílhou byly česnekové toasty.
naprosto skvělé!

Veroniko - vína je cca 150 - 200 ml, jak dlouho se peče Ti přesně neřeknu - počítej asi 1 1/2 hodiny, záleží na tom jak Ti peče trouba a na velikosti králíka. Zkrátka - doměkka;-):-) Doufám, že se podaří;-)

Veronika 6. 3. 2010 11:23
Právě recepr kuchtím a vyadá oprvdu dobře, jediné, co mi tady trošku chybí, tak je to, jak dlouho se maso peče a kolik vína tam mám dát. Jinak doufám, že se dílo podaří a bude všem chutnat.

Bylo to skvělé:-p:yes:

Bodík :yes:

:yes::yes::yes::-pbez komentare;-)

Bazalko, jsem ráda, že chutnalo, pečená cibule je výborná, dobrý nápad.:-)

Jo a bodík jsem taky přidala ! :-D:yes:

Králík byl výborný. Měla jsem jen stehna, ne hřbet a neměla tak dlouhou slaninu na omotání, tak tam byly jen kousky. Přidala jsem rozmarýn a půlky cibulí. Pečená byla skvělá. Díky za recept.

Mám docela často toto chutné králičí masíčko, určitě recept vyzkouším ať má rodinka zase změnu.:yes:

Jsem ráda, že se vám recept líbí. Králíka nemáme moc často, jen když se mi podaří sehnat domácího, tak si ho potom snažíme vychutnat;-)
zdenička00 - :-D:-D:-D

Papriko,"karlík " říkáme pracovně mému zatím nenarozenému vnoučkovi.A ty už víš,jak dopadne.Chudák!

Jeden krásný králičí hřbet mám v mrazáku, takže je to jasné. Už jen podle popisu si umím představit tu chuť a jednička Tě, Maris, rozhodně nemine. :yes::-)

Vypadá to opravdu luxusně :yes:

Téda, Maruško, to je krása...tohle ani na první pohled jako králík nevypadá, to by mohlo projít;-):-D

:-O Náááádhera a slinné žlázy mají opět pohotovost. Luxusní úprava. Mám v oblíbených. Až bude karlík, už vím jak dopadne. Dávám 1* už předem :yes:

kriste a pane....tak toto je uzas, uzas, uzas...

Načíst další komentáře (2)

Tématické fráze:
jak dlouho se peče kralík, porcování králíka, recept na králíka, jak porcovat králíka, jak dlouho pečeme králíka, králík recepty, jak naporcovat králíka, jak se porcuje králík, králičí hřbet recept, jak se dlouho peče králík, jak se peče králík, recepty z králíka, králík skvělé recepty, králík po provensálsku, králík porcování, králičí hřbet, recepty králík, králík recept, jak dlouho pect kralika, kralik z provance

Suroviny:
králík, hořčice, koření provensálské, víno bílé, slanina, cibulka jarní, sůl, pepř bílý, olej olivový, máslo

Přidat fotografie receptu