Zelňáky
Placky z kysaného zelí s uzeninou, pocházející z jižních Čech, to jsou zelňáky. Můžete je konzumovat buď teplé nebo studené jako svačinu. Společně s dobře vychlazeným pivem budou ideální jako občerstvení k fotbalovému či hokejovému zápasu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 615 kJ / 864 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,36 g |
Tuky | 56,12 g |
Vláknina | 14,00 g |
Cholesterol | 618 mg |
Sodík | 5,84 g |
Sůl | 14,42 g |
Sacharidy | 29,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kysané zelí vyždímáme a nálev dáme do mísy, kde budeme připravovat těsto. Zelí pokrájíme a přidáme do mísy.
Krok 2: Přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu, vejce, mouku, kmín a sůl (pokud je zelí dost slané, nesolíme).
Krok 3: Vše smícháme tak, aby vzniklo těsto o konzistenci bramborákového těsta.
Krok 4: Smažíme na oleji z obou stran dozlatova.
Zveřejněno 12. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelňáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q1ol
Moje poznámka
Zelňáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q1ol
Nejnovější recepty
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 5 hodinami
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 10 hodinami
Palačinky v troubě
Přidáno před 11 hodinami
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 12 hodinami
Koblížky z listového těsta plněné karamelovou šlehačkou
Přidáno před 13 hodinami
Velikonoční nádivka trochu dietnější
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Birdmann před 2 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Ivulinek před 3 hodinami
Poctivá květáková polévka
boxerka69 před 3 hodinami
Kuřecí maso s rýží
kacalovaleona před 7 hodinami
Vláčný velikonoční mazanec
Květoš před 9 hodinami
Krémová kedlubnová polévka se sýrem
brtna před 9 hodinami
Jarní zeleninová polévka s vejci
PetraN98 před 9 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Hanulka@ před 10 hodinami
Bramborový salát s fazolemi
TondaJ před 11 hodinami
Tématické fráze:
zelňáky,
recept na pravé zelňáky,
zelnaky recept,
zelove placky,
zelňáky z kysaného zelí,
recept na zelnaky,
výborné zelňáky,
top recepty zelnáky,
recept zelňáky,
zelnak,
recepty.cz zelnáky,
recepty zelňáky,
zelňák recept,
zelňáky z vařeného zelí,
recepty na zelnáky,
zelové karbenátky,
zelňáky z tvarohu,
kynuté zelňáky,
zelňáky recepty,
zelňáky v troubě
Suroviny:
zelí kysané,
uzenina,
vejce,
mouka polohrubá,
sůl,
kmín celý,
olej
Komentáře (16)