Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 311 kJ / 2 942 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,26 g |
| Tuky | 118,48 g |
| Vláknina | 51,60 g |
| Cholesterol | 956 mg |
| Sodík | 378 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 377,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy vložíme změklé máslo, žloutky, vanilkový cukr, hnědý třtinový cukr a dvě polévkové lžíce polohrubé mouky. Ručním šlehačem našleháme do pěny. Dýni zbavíme slupky a nahrubo nastrouháme.
Krok 2: Do této žloutkové tekuté směsi vmícháme tekutý med. Přisypeme omytou a nastrouhanou citrónovou kůru, perníkové koření, skořici, nahrubo nastrouhanou dýni, brusinky a oříšky rozdrcené na malé kousky.
Krok 3: Přidáme také další mouku se sodou a vše vymícháme do hladkého těsta. Zvlášť ušleháme tuhý sníh z bílků a 1 polévkovou lžíci citrónové šťávy.
Krok 4: Tuhý sníh nakonec opatrně a zlehka zamícháme do připraveného těsta. Těstem naplníme plech (formu) vymazaný máslem a vysypaný moukou.
Krok 5: Švestky omyjeme, pokrájíme na osminky, pokapeme rumem a poklademe na povrch těsta a dáme péci do předehřáté trouby na cca 45 minut. Jestli je těsto upečené, zjistíme propíchnutím špejlí. Pokud se těsto nelepí, je již upečeno.
Krok 6: Po upečení necháme moučník vychladnout, poléváme čokoládovou polevou a zdobíme nastrouhanou čokoládou, ovocem a šlehačkou.
Zveřejněno 11. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medovo-perníkové kostky s dýní a švestkami
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EW9g
Moje poznámka
Medovo-perníkové kostky s dýní a švestkami
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EW9g
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 5 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 6 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 6 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 7 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 8 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 8 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 9 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 9 hodinami
Tématické fráze:
perník se švestkami,
pečená dýně a švestky,
dýně, švestky recept,
medovo dýňové pernicky,
malované dýně,
pernik z hokaido,
rez se zavarenymi se švestkami,
medovo dýňové perníky,
perníkové švestky,
medovo pernikove cokoladovy kolac,
sušené dýně kostky,
vločkové koláčky s dýní,
švestky a dýně recept,
dyne a švestky,
dýně švestky recepty,
řezy s dýní,
peenik na plech,
dýně švestky recept,
pěna z dýne,
perníkové řezy se švestkami
Suroviny:
mouka polohrubá,
soda jedlá,
vejce,
máslo,
brusinky sušené,
cukr třtinový,
med tekutý,
kůra citronová,
koření do perníku,
skořice mletá,
oříšky,
šťáva citronová,
dýně,
tuk,
mouka,
rum,
švestky,
čokoláda na vaření
Komentáře (27)