Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušená plec s hlávkovým zelím

Dušená vepřová plec potřebuje čas, aby dokonale změkla. Odvděčí se vám ale výbornou chutí a skvělou šťávou, ve které se snoubí chutě zeleniny a hub. Dochucení sójovou omáčkou dodá konečný šmrnc.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 70 min + doba máčení hub

90 min (20 min příprava + 70 min tepelná úprava, + doba máčení hub)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 477 kJ /
1 548 kcal
Bílkoviny181,14 g
Tuky36,44 g
Vláknina58,28 g
Cholesterol 488 mg
Sodík 765 mg
Sůl1,02 g
Sacharidy97,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušené houby s předstihem namočíme do vody a necháme nabobtnat. Krok 2: Na oleji osmažíme na jemno pokrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, okořeníme, osolíme a necháme zatáhnout. Krok 3: Poté přidáme scezené sušené houby, trochu podlijeme vývarem nebo vodou a asi 45 minut dusíme a mírně podléváme. Krok 4: Nakonec vložíme pokrájenou zeleninu a žampiony a dusíme do měkka. Dochutíme sójovou omáčkou a podle potřeby zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše vody.

TIP: Kolik mouky na zahuštění omáčky

Zveřejněno 22. 10. 2011

Poznámka autorky 1974andrea

Můžeme podávat s knedlíky, rýží, brambory nebo těstovinami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O5qY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O5qY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

:-)<3<3<3<3paráda recept i foto :-K

Andrejka, díky za recept, chutilo. ;-)

tejaja: Terezko já díky za fotku a za vyzkoušení ;-)

evík:Evi, díky moc:-K a budu ráda, když ještě něco vyzkoušíš;-)

Výborná záležitost, dělala jsem jako přílohu skleněné rýžové nudle, je to skutečně žravé.
Objevila jsem recept letos v září, čili skoro rok po zveřejnění a tak posílám opožděně bodík. Máš v receptech velmi zajímavé kousky, které budu určitě zkoušet.:-O:-O:-O:-K:yes::yes::yes:

rebeka:Kapustou to určitě nezkazíš, i tak to bude dobré;-):-))

1974andrea: díky, znamenám si;-) jenom si nejsem jistá, jestli mám ve spíži fakt zelí..jestli to náááhodou není kapusta:-8:-D
ale s tou by to taky nebylo špatné, že;-):-?:-)

rebeka:Jojo Nadi i zelí, teda asi bych to teď udělala takhle, nejdřív zelí a tak po 10 min papriku a houby

1974andrea:Pak vložíme pokrájenou zeleninu.... je tím myšleno i to zelí;-):-? mám v plánu v nejbližší době realizovat, tak ať to mám tip ťop;-):-)

Bahula: I tobě Evi děkuji:-K:-8

Fakt dobrý nápad :yes:+10

Jana Remkova:Díky Jani a není zač;-):-))

Jéé, to je bezva nápad!! taky díky za tip!!:yes:

BILKOVAI:, Anna Kocikova: Díky holky, bylo to opravdu moc dobré:-K:-8

Moc pěkný recept. Ukládám:yes:...+1

V krásném receptíku:-Kmoc príma suroviny:-p+7:yes:Díky za tip:-)

Tématické fráze:
vepřové maso s hlávkovým zelím, pečené maso s hlávkovým zelím, maso s hlavkovym zelím, duseneplecko z e zalim, dušené maso se zelím, vepřová plec s hlávkovým zelím, vepřové s hlávkovým zelí, vepřová plec se zelím, dušená vepřová plec se zelím, co k hlávkovému zelí, dušené vepřové se zelím, vepřové maso dušené se zelím, recepty s hlávkovým zelím, dušené maso s hlavkovým zelím, mleté maso s hlávkovým zelím, vepřové maso shlavkovym zelím, veprove maso shlavkovym zeli, vepřove s hlavkovym zelim, dušené vepřové maso se zelím, plec zelí

Suroviny:
plec vepřová, zelí bílé, paprika čerstvá červená, celer, houby sušené, žampióny, cibule, omáčka sojová, mouka hladká, paprika sušená sladká, kmín celý, pepř, vývar masový, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu