Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králičí roláda s hříbky.... v košilce z bránice

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 447 kJ /
1 541 kcal
Bílkoviny7,00 g
Tuky168,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 3,20 g
Sůl8,00 g
Sacharidy0,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka vykostíme a vykostěný plát z obou stran osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Můžeme i posypat grilovacím kořením. Krok 2: Na kousku másla podusíme nakrájené hříbky, které osolíme a opepříme. Bránici o rozměru cca 30x20 cm rozprostřeme na pracovní plochu. Na ni (na tu bránici) položíme králičí maso. Do mezer a děr, ale vlastně po celé ploše plátu, rozložíme plátky slaniny. Krok 3: Přidáme podušené hříbky, poházíme petrželovou natí a pomocí bránice roládu zavineme. Ne na šířku, ale začínáme z boku z té kratší strany. Bránici balíme do rolády společně s masem. Krok 4: Do pekáčku nebo jiné vhodné nádoby dáme na dno na plátky nakrájený špek, na něj položíme roládu, podlijeme cca deci vody a přiklopíme poklicí. V troubě pečeme za občasného podlití a přelévání rolády a při 200°C cca 50 minut. Krok 5: Pak poklici odklopíme, teplotu trouby snížíme na 160°C a pečeme asi dalších 20 až 30 minut do zlatavé barvy. Taky podléváme a výpekem poléváme masíčko. Krok 6: Roládu poté vyjmeme a necháme na prkýnku "dýchat". Výpek, pokud máme příliš vodnatý, zredukujeme na plotýnce. Podáváme s různě upraveným bramborem, ale myslím, že by se hodila i rýže.

Zveřejněno 14. 10. 2012

Poznámka autorky rebeka

Omlouvám se, že nemám fotopostup, a tady by se asi hodil :-(, ale když mi manžel králíka kostil, byla jsem na srazíku se šenky a Pipre. Když jsem dnes roládu dělala, nevěděla jsem jak, a zda vůbec, to nějak dopadne :))))

Ale dobré to bylo, to zase jo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B9Ox

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B9Ox

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (39)

:yes::yes::-K

monikaK::-D jemu i mě se to líbí.. děkuju;-):-)

Dobře jsme si,Naďěnko,popapkali,já jsem králíčka trošku potřela plnotučnou hořčicí a jemu se to líbilo:-p,k tomu byla bramborová kaše se smaženou cibulkou a dobře jsme si popapkali:-p;-):yes:

:-p:yes::yes::yes:

Výtečné, rebeko.

Vše bylo řečeno nádherná roládka a moc šikovný manžel tak se o bodík podělte:yes::yes:23

co s tebou má jeden dělat:-? nemám slov - mňam:yes::-D

Ušák na jedničku:yes::yes:

rozmarynaH::-D:-D tobě děkuji obzvlášť, že, ač téměř lazar:-8:-D, jsi sebrala poslední zbytky sil a recept mile okomentovala:-K:-K:-D;-)

Tý jo:-OTak tomu říkám parádní dobrota:-p+21:yes::yes::-K
Vepřovou blánu(bránici) mám stále v mrazáku do zásoby.Když chci z menších kousků masa udělat něco"naplněného"je to príma pomocník:yes:
Že nemáš fotopostup,nevadí,při nejhorším můžeš přidat odkaz na můj z"Kuřecí roláda ve vepřové bláně":-):-D

všem ještě jednou moc děkuju:-K

no to je nádhera Nadi, ty jsi šikulka, krásný recept a krásné foto:-p:-p:yes::yes::yes::-K

Kralika. . .uz zase kralika. . .ani pinďa uz to nezere. . .se pobleju. . .aby ses nepos. . .:-D
p.s.kdepaak, tady by hosicek ani necekl a tlacil by a tlacil a mlaskal by a mlaskal a jeste by chtel pridavek:-p Mas to krasny, zravy uz od kouku:-p:yes::yes:

Rebi, tleskám nádherné fotce a vydařenému receptu:yes::yes::yes::yes:

Nadenka, máš to krásne!:yes:
Ale, spomeň si na anatku: bránica = lat. diaphragma = sval.
Ja viem, ľudové názvy sú všelijaké, žiaľ, nikoho nepresvedčím. Už som sa kedysi pokúsila o osvetu, ale ma umlčali.

Teda Rebeko, moc a moc mě bolí ruce od hrabání listí;-(, ale nemohla jsem neposlat skromný bodík za tak úžasné jídlo:-p a tak úžasně vyfocené:-). Králíka jsem už dlouho nejedla, a přitom ho mám moc ráda. Musím dokoupit suroviny a více se snažit:-D:yes:

Nadi, poslední chvála pro manžu dorazila koukám asi před hodinou, takže další je ode mě.:yes:;-) Tobě samozřejmně taky.:yes:;-) Krásná kolektivní práce!:-p:-K A bod!

:-//:-// tak teda jo.. uznávám, že tu nejhorší práci udělal manžel:-8 tak dobrá.. už jsem mu vaše pochvaly vyřídila a bodíky přidělila:-(:-8:-D:-D:-D dme se tu hrdostí.. a já ještě jednou, i za něj, všem moc děkuju:-K:-)

Moc hezký recept:yes: a manžel šikula:-p:yes:

Tak to je šikovný manžílek, Ty jsi venku a on pracuje, my dnes podobně:-)):-D

Také si myslím, že vykostit ušáka není jednoduchá věc, proto Jiříčkovi všechna čest a když si báječnou a šikovnou ženskou vezme báječnej a šikovnej chlap, tak mají obídek jeden šmak :-p;-):-K:-):yes: +13:yes:

1974andrea::-// bod manželovi, joo:-?:-S to mám za ty šípky:-(:-?:-D:-D a hříbky.. tak ty jsem dostala od své hodné šéfky:-K:yes: a už zase nemám nic:-/:-D;-)

Koukám, že nejhorší práci za tebe udělal manžel a ty sis vyšla s děvčaty:-D. Takže taťkovi posílám bod za precizní práci. Jinak ostatní vypadá velmi dobře.:yes::-p A pak že nemáš hříbky;-)

Krásná práce.:yes::-p

Nadi, krásná roládka, sedla by mi, mňam:-K:yes:

aisha:ty:-D:-D;-)
děkuji všem:-K

Skvostny to napad, mila zeno..ovsem ten fotopostup, to jsi me zklamala a ja Ti chtela udelit cestny bodik, tolik jsem Ti verila..:-D:-D
Kecam..kecam..bodik cestne udeluji a jidlo chvalim!! :-K:-K

Atraktivní, libé oka, jistě i chuti.

maris::-// hm, tak to je tady řeznictví, a v něm šikovní mlaďoši, kteří jsou velmi ochotní:yes::-K dokonce mi řekli, že by to udělali jen tak, za zaplať pánbůh:-8, no řekni, nejsou zlatí:-? ale naběhli si:-D:-D příště už budu vědět..:-8:-D:-D:yes:

spagetka: je to už dlouho, to jo, ale dodnes jsem na to nezapomněla:-D:-D

Načíst další komentáře (9)

Tématické fráze:
králičí roláda, jak vykostit králíka, roláda z králíka, recepty králičí roláda, mail nepos.com.br loc:cz, roláda s králíka, jak vykostit králíka na roládu, králík roláda, kuřecí roláda s hříbky, branice recept, roláda z králičího masa, kuřecí roláda v bránici, krůtí roláda v bránici, kousek másla bránice ( tuková blána, předstěra.. ) sůl, pepř, bránice, roládka z králíka, branice od reznika, jak rozříznout maso na roládu, recept kraličí rolada, vepřová roláda s hříbky

Suroviny:
králík, houba hřib, slanina farmářská, špek uzený, petrželka hladkolistá, máslo, bránice, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu