Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dunajské vlny - super snadné

Dunajské vlny, nebo také Sněhurčin dort, to je elegantní moučník, na kterém si pochutnávají už celé generace. Světlý a tmavý korpus, jemný krém, čokoládová poleva a šťavnaté višně, to je nepřekonatelná kombinace.

Hodnocení receptu je 5,0 (77×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lemarti

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 25 min

60 min (35 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie31 416 kJ /
7 509 kcal
Bílkoviny102,56 g
Tuky487,15 g
Vláknina28,85 g
Cholesterol 1,45 g
Sodík 692 mg
Sůl2,18 g
Sacharidy664,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Krok 2: Pudinkový prášek rozmícháme v části mléka z odměřeného množství. Krok 3: Zbylé mléko nalijeme do hrnce, přidáme cukr krupice a přivedeme k varu. Krok 4: Přidáme pudink a uvaříme hustou kaši. Po uvaření ho ihned nalijeme do misky a přikryjeme potravinářskou fólii, aby nevznikl škraloup. Krok 5: Vejce vyšleháme s cukrem a pomalu přimícháme olej. Mouku smícháme v misce s práškem do pečiva a postupně s mlékem přidáváme do vyšlehaných vajec s cukrem. Krok 6: Polovinu těsta dáme na plech a do zbylé poloviny přidáme kakao a mléko. Smícháme a opatrně rozetřeme na světlé těsto. Krok 7: Na těsto naskládáme okapané višně. Plech vložíme do trouby a pečeme zhruba 25 minut, poté necháme vychladnout. Krok 8: Máslo dáme do misky a vyšleháme. Postupně po lžících do něj zašleháme vychladlý pudink, vanilkový cukr a nakonec mandlové aroma. Krém natřeme na vychladlé těsto. Krok 9: Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni, přidáme Nutellu a do hladka mícháme. Krok 10: Pomalu přilijeme olej a důkladně smícháme, aby se vše spojilo. Polevu nalijeme na krém a uhladíme. Krok 11: Necháme ztuhnout v lednici.

TIP: Jak udělat čokoládovou polevu

Zveřejněno 14. 3. 2011

Poznámka autorky lemarti

Plech raději menší - já mám 32 cm x 25 cm.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1YMG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1YMG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (93)

:yes:

Michaela: Souhlas, je to opravdu jednoduché a podle ingrediencí i velice dobré. Já mám smůlu, muž je diabetik, takže puding a nutela je tabu, dělám proto dunajské vlny jinak a se stévií. Složité se to může zdát jen na pohled, že je tu hodně bodů postupu, ale to je dobře, je to přehledné a jasné. Paní Jarmila asi moc odpečeno mít nebude. No - má právo na svůj názor. :-)

Krásné :yes::yes:

Zákusek vypadá moc dobře a zřejmě tak bude i chutnat. V životě už mám něco odpečeno ale ten název mi rozum nebere!!! Super snadné??? Je to hodně náročné!!!:-//www.toprecepty.cz

Jarmila: Jak může někdo kdo tvrdí, že má něco odpečeno napsat, že to neni snadné :D Já teda nějak moc odpečeno nemám, ale je to naprosto jednoduché a hlavně výborné!!! Doporučuji :yes:

:-K:-K:-K:yes::yes::yes::yes::yes:VÝBORNÝ ŘEZ

Super snadné ...????????????????? :-8

Moc dobré řezy,chutnali Všem.:yes::-D:-))

Tak tyhle vlny u nás měly velký úspěch! :yes: Už jsem je dělala dle jiného receptu a ten byl jak časově, tak finančně o dost náročnější a přitom chuťově nic extra. Tohle však byla jiná píseň :-D Akorát jsem zjistila, že třešňový kompot od babičky je chycený, takže jsem improvizovala s broskvemi - je to fajn, ale myslím, že třešinky budou ještě lepší. Tak příště ;-)

Testo snadné, chuťove dobre, ale spis bublanina. K tomuhle moucniku se nehodí, příště si dam víc prace se složitějším receptem, aby byly řezy opravdu dokonale

veru.boli 2. 12. 2012 13:00
Ne, tak se omlouvám za poplach, je to správně, už jsem to pochopila, když buchtu teď peču podruhé. :-)

veru.boli 25. 11. 2012 20:27
Tak moučník vypadá podle obrázku úplně nádherně, takže jsem se rozhodla ho vyzkoušet. Jen jsem při postupu narazila na drobný problém - ve výčtu ingrediencí na krém je uvedených 400 ml mléka, ale v postupu pak napsané není. :-( Jsem kuchařka začátečnice a vše se teprve učím, tak se nezlobte za asi úplně pitomý dotaz. Mléko jsem do krému nedala, bylo by to asi strašně řídké a moučník se mi už chladí v lednici, tak jsem moooc zvědavá na výsledek. :-) Každopádně děkuji za recept. :-)

veru.boli: mlieko ide do pudingu :) dufam ze sa kolačik podaril..

veru.boli:

Zobrazit starší odpověď

Super OBRAZEK a super RECEPTIK! Hned zitra vyzkousim!:yes::yes::yes:
Jen premyslim co ja pouziju za ovoce, my tady nemame k mani zadne visne na Floride. To je skoda, protoze ty visne musi byt velmi pikantni! Ale nejdriv obrazim vsechny ruske, polske a nemecke obchudky a uvidime ... co kdyz je tam nahodou maji a ja o tom treba ani nevim? ... lol!

Kajo nebrec, to bude nejspis tvyma rukama, ale treba se to povede na podruhe! Nevzdavej to! Chymami se clovek uci!

Upečeno, zdárně ubývá z plechu. Těsto je fakt jednoduché na přípravu, jen ve výsledku to asi nikdo jako Lemarti nedokáže, aby tak krásně vypadalo. Krém jsem improvizovala - jogurty, tvaroh, šlehačka a želatinový ztužovač, posypáno kakaem (někdo mi zbaštil čokoládu na vaření:-D:-D). Foto s díky za recept přidáno, bod též:yes:

Moučník jsem upekla, těsto je super, ovoce taky ale krém mě opravdu nezaujal. Jak už tady bylo jednou zmíněno je hodně máslový. Ale každému chutná něco jiného ;-)

Tématické fráze:
dunajské vlny, dunajské vlny recept, dunajské vlny s broskví recept, řezy dunajské vlny, snadné recepty, dunajské řezy, moucnik dunajske vlny, dunajské vlny s merunkami, recept dunajské vlny, recept na dunajske vlny, dunajské vlny s višněmi, dunajské vlny s tvarohem, zákusek dunajské vlny, dunajské meruňkové řezy, dunajske vlny rezy, recept na dunajské vlny s višněmi, tvarohové vlny, dunajské vlnky, dunajské vlny s třešněmi, zákusek vlny

Suroviny:
vejce, cukr krupice, olej, mléko, mouka hladká, prášek do pečiva, mléko, kakao, višně, máslo, mléko, pudink vanilkový, cukr krupice, cukr vanilkový, mandlové aroma, čokoláda hořká, nutella, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu