Tatarák
Určitě jste již někdy ochutnali, nebo alespoň slyšeli, o tataráku neboli tatarském bifteku. Ideální je příprava z hovězí svíčkové, ale výborný je i z telecího. Příprava není složitá, ale je potřeba si pohrát s dochucením.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 878 kJ / 449 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 74,26 g |
| Tuky | 16,55 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 567 mg |
| Sodík | 166 mg |
| Sůl | 0,37 g |
| Sacharidy | 0,69 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tatarák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LWGW
Moje poznámka
Tatarák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LWGW
Nejnovější recepty
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 4 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 23 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Moravanské kuřecí nudličky
wimra před 7 minutami
Sýrové karbanátky
Slaninova.L. před 9 minutami
Jahodový likér
Jirka55221 před 1 hodinou
Domácí chleba
Samjda před 1 hodinou
Vánoční věnec
Stefi.f před 6 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 12 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 15 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 15 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 15 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 15 hodinami
Tématické fráze:
tatarák,
tatarak recept,
recept na tatarák,
tatarský biftek recept originál,
jak se dělá tatarák,
recept tatarak,
tatarák ze svickove,
jak udělat tatarák,
nejlepší tatarák,
tatarsky biftek,
jak pripravit tatarak,
nejlepší recept na tatarák,
nejlepší tatarák recept,
recepty tatarak,
recepty na tatarak,
originální recept na tatarský biftek,
falesny tatarak z hovezi zadni,
co do tataraku,
tatarák z mletého masa,
domací tatarak
Suroviny:
hovězí zadní,
žloutek,
česnek,
cibule,
hořčice,
kečup sladký,
kmín drcený,
sůl,
pepř mletý,
chilli,
omáčka worcesterová,
chléb,
olej
Komentáře (33)
Ale jaká je souvislost s tatarskou omáčkou, to tedy nevím, slepice s sebou asi nevozili a olej neměli ......
Zdroj: cestovani.idnes.cz/tatarak-ve-svete-02s-/kolem-sveta.aspx?c=A130212_125346_kolem-sveta_tom - Kdo by si snad myslel, že ho vymysleli snad Tataři, i když to zní romanticky ...
Francouzi, v době před Bonapartem, měli v oblibě tatarák s ochucenou majonézou, která právě od toho masa dostala svůj název - tatarská omáčka
Tatarák je prostě delikatesa
S novou technikou používám food procesor, nožový mixer. Sekám a sekám až se z masa udělá koule a ta se zvolna koulí v nádobce. To je z masa opravdu pasta.
Vyzkoušel jsem i francouzský způsob, sekat na drobné kousky a abych řekl nás to nenadchlo. Jsme odchováni českým způsobem.
http://www.foodnetwork.ca/recipes/Eggs/Dairy/recip...
K receptu nejsou žádné komentáře.