Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jelení opilá dobrota

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 901 kJ /
2 605 kcal
Bílkoviny159,40 g
Tuky180,09 g
Vláknina11,34 g
Cholesterol 447 mg
Sodík 2,92 g
Sůl7,20 g
Sacharidy23,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jelení kýtu si nakrájíme na plátky, potřeme utřeným česnekem, posypeme kořením na zvěřinu, osolíme, opepříme. Krok 2: Zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladu odležet, nejléte do druhého dne. Krok 3: Na pánev dáme rozpustit sádlo, přidáme na kostičky nakrájený špek, opečeme, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku, necháme zesklovatět. Krok 4: Maso obalíme v mouce, přidáme k cibulce, opečeme z obou stran, podlejeme vývarem, přidáme chilli omáčku, zamícháme a dusíme cca hodinu, po celou dobu maso obracíme. Krok 5: Na posledních 10 minut varu přidáme na kostičky nakrájené okurky, beraní rohy a okapaný hrášek. Krok 6: Přilejeme rum, promícháme a odstavíme a můžeme podávat.

Zveřejněno 28. 10. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení opilá dobrota

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mN6E

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení opilá dobrota

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mN6E

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Je ostřejší jídlo, rum tam není cítit, musela jsem trochu podlít vodou, protože se mi to začalo připalovat. Mohu jen doporučit, dobu vaření jsem dodržela, maso měkké, místo jelena jsem použila kýtu z daňka

rebeka:muflon bude;-), dočkaj času jak...;-):-D:-D

:-//:-// králíky, slepice, kačeny.. teď už jelena.. co muflon, toho na dvorku nemáš:-//:-?:-D:-D:-D
nááádhera:-p:-p;-):yes::yes::yes::-K

varilamyskakasicku:Díky Ivčo:-K, byl to mladý jelen, tak to maso hmm...:-p:-p

:-p:yes::yes:

wow, to bych si někdy chtěla ochutnat, jelena jsem v životě neměla, jinak jeleny ty i ty:-D viděla, ale tak dobroučké jídlo jsem nikdy nikde neviděla, paráda a mne se moc líbí druhý obrázek, je vidět barva toho masíčka, jupí, no to je opravdu ale krása;-):yes:

1974andrea:Děkuji, byla to dobrota, určitě zkus a písni;-) jen s přidáním byl troch problém:-S, pc připojení neposlouchá

Chambord:Nahradit můžeš;-), dle tvé chuti, recept mi dal kamarád s rumem:-)

suslajda: díky, já ji taky můžu:-8:-p

Nádhera divičinu mám moc ráda, jak seženu kus tak určitě vyzkouším:-p:yes::yes:+4

Musí být rum? Nemohu ho nahradit koňakem? Moc pěkné, jedle vypadající.

Jelínka mám;-) a tohle je šťavnatě vyhlížející, chutěmi vybízející k ochutnání, dobrota:-p:yes:

Tématické fráze:
recepty z jelena, jelen recepty, jelení minutka, jeleni rohy, jeleni recepty, recept z jelena, jelení plátky recept, minutka z jelena, jeleni rohy, jeleni minutky, jelení kýta-minutka, jelení nudličky, jeleni maso na minutku, recept na minutky z jelena, jelení steak recept- minutka, recept na maso mladého jelinka, recept kýta z jelínka, minutka z jeleniho masa, jelení kýta minutka, jeleni gulas s rumem

Suroviny:
kýta jelení, špek, cibule, okurky sterilované, beraní rohy, hrášek sterilovaný, sádlo, vývar, česnek, omáčka chilli, pepř, sůl, koření na zvěřinu, rum, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu