Řezy s pomerančovým krémem
Kombinace kakaa s pomerančem je vždy zárukou, že si pochutnáme. Tyto křehké piškotové řezy proložené pomerančovým krémem na bázi šlehačky a zalité čokoládou vám zajisté rozjasní den.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 575 kJ / 2 767 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,16 g |
| Tuky | 135,23 g |
| Vláknina | 23,98 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 551 mg |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 310,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřejeme na 170 °C.
Krok 2: Na těsto nejdříve vyšleháme bílky na tuhý sníh.
Krok 3: Žloutky vyšleháme s cukrem. Poté přidáme po částech horkou vodu a olej a vždy prošleháváme. Chvíli vše šleháme, až nám trochu pěna nabude.
Krok 4: Teď již lehce do pěny přimícháme sníh, mák nebo ořechy a prosátou mouku s práškem do pečiva a kakaem.
Krok 5: Těsto rozetřeme na plech 30x40cm vyložený pečicím papírem. Bude to tenká vrstva, ale nevadí, pečením nabude asi na 1,5 cm výšky (kdo chce vyšší, přidá úměrně surovin nebo upeče svůj osvědčený piškot).
Krok 6: Pečeme při 170 °C, trvá to jen pár minut, nevysušit!
Krok 7: Vychladlý piškot rozřízneme na 2 poloviny (na šířku, nebo délku – je to jedno).
Krok 8: Krém:
Z pomerančů vymačkáme šťávu a lžičkou vybereme i dužninu (já jsem ji vyškrábala přímo na ručním odšťavovači). Krok 9: Do vyšší misky s pomerančovou šťávou za stálého šlehání ručním mixérem postupně přisypáváme po částech pudinkový prášek, až vznikne tužší pudink. Krok 10: Potom lehce vmícháme vyšlehanou šlehačku s cukrem. Krok 11: Oba dva díly piškotu pokapeme šťávou, vymačkanou ze zbytků pomerančů a spojíme pomerančovým šlehačkovým krémem. Krok 12: Horní část potřeme marmeládou – stačí jen srovnat povrch piškotu a rozetřeme čokopolevu. Krok 13: Čokopoleva: čokoládu rozpustíme v misce ponořené do horké vody a vmícháme olej.
Z pomerančů vymačkáme šťávu a lžičkou vybereme i dužninu (já jsem ji vyškrábala přímo na ručním odšťavovači). Krok 9: Do vyšší misky s pomerančovou šťávou za stálého šlehání ručním mixérem postupně přisypáváme po částech pudinkový prášek, až vznikne tužší pudink. Krok 10: Potom lehce vmícháme vyšlehanou šlehačku s cukrem. Krok 11: Oba dva díly piškotu pokapeme šťávou, vymačkanou ze zbytků pomerančů a spojíme pomerančovým šlehačkovým krémem. Krok 12: Horní část potřeme marmeládou – stačí jen srovnat povrch piškotu a rozetřeme čokopolevu. Krok 13: Čokopoleva: čokoládu rozpustíme v misce ponořené do horké vody a vmícháme olej.
Zveřejněno 26. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy s pomerančovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6KJR
Moje poznámka
Řezy s pomerančovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6KJR
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 5 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 19 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 23 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vinná klobása trochu jinak
Peetrys před 5 minutami
Vinná klobása se žampiony, sýrem a šunkou
Sahula před 24 minutami
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 1 hodinou
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 2 hodinami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 3 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 3 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 5 hodinami
Kapří hranolky
loing před 14 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 14 hodinami
Tématické fráze:
pomerančový krém,
řezy na plech nejnovější recepty,
řezy na plech z krémem,
řezy s krémem,
řezy na plech s krémem,
piškotové řezy s krémem,
pomerancovy krem do dortu,
buchta s pomerančovým krémem,
dort s pomerančovým krémem,
řezy na plech s kremy,
luxusní ovocné řezy s krémem,
pomerančové řezy,
pomerancovy rez,
rostlinná šlehačka rama,
pomerančový krem dortovy,
dýňové řezy s želatinou,
recept na pomerančový krem,
pomerančové řezy, moučník,
piškot s pomerančovým krémem,
čokoládový dort s pomerančovým krémem
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
voda,
olej,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
mák mletý,
kakao,
pudink vanilkový,
cukr moučkový,
šťáva pomerančová,
rama cremefine,
čokoláda hořká,
olej,
marmeláda
Komentáře (34)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Díky za fotku, mám radost
Musíš se s tím těstem tak nějak "mazlit"
Žádné hrudky se takto nemohou udělat, právě naopak, když přidám nejdříve mouku, je mnohem větší pravděpodobnost, že hrudky budou (sněhem je již nerozmícháš).
Nic neklesne a směs je pěkně nadýchaná.
Je to možná Tvoje zkušenost, já Ti ji neberu. I Tvůj uvedený postup je na Topkách v některých receptech.
Způsobů, jak udělat stejný piškot je několik, např. šlehat celá vejce do pěny, to ale trvá trochu déle a potom do této směsi zamíchat - opět zlehka zbýv.sypké suroviny.
Jde o to, co pro Tebe znamená "zlehka", nemůžeš samozřejmě sníh zašlehat mixerem, nebo 5min. zamíchávat do těsta.
Já prodávám pouze recepty, co mě nezklamou a vzhledem k tomu, že nejsem žádný profík, tak vím, že se musí povést i ostatním.
Takže závěr: stojím si za tím, že tento postup blbost není
Čauky nunak, někde se asi stala chyba při přípravě, možná sníh nebyl šlehaný dotuha?