Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Noky v červeném zelí

Hodnocení receptu je 5,0 (48×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 534 kJ /
2 757 kcal
Bílkoviny57,73 g
Tuky91,53 g
Vláknina49,74 g
Cholesterol 310 mg
Sodík 7,09 g
Sůl18,39 g
Sacharidy401,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si připravíme těsto: brambory řádně vydrbeme kartáčkem pod vodou a dáme vařit i se slupkou doměkka. Vodu osolíme. Krok 2: Zatímco se nám brambory vaří a poté budou chladnout, uděláme si zelí. Kafe taky můžeme. Krok 3: Zelí zbavíme košťálů a vrchních listů a nakrájíme na jemné nudličky. Cibuli nakrájíme najemno. Jablko, zbavené slupky a jadřince, nastrouháme nahrubo na slzičkovém struhadle. Do hrnce, ve kterém budeme zelí dusit, dáme 2 lžíce oleje a na něm orestujerme cibulku. Až nám zesklovatí, přidáme všechno koření. Až se nám toto rozvoní, přidáme zelí, jablko, mošt a vývar. Toho jen půlku, druhou přidáme dle potřeby v průběhu dušení (toho zelí) Osolíme, ocukrujeme, ooctujeme.., toto vše děláme s citem a podle svých zvyklostí a chuti. Do hotového a námi vymazleného zelí přihodíme nahrubo sekané ořechy. Krok 4: Očištěné žampiony orestujeme v pánvi na zbývajícím oleji. Já jsem přidala ždibec másla. Trošku osolíme. Restujeme cca 5 minut. Krok 5: A jdeme na ty ňoky: částečně vychladlé brambory zbavíme slupky a najemno nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, vajíčko, lžičku soli a rozpuštěné, zchladlé máslo. Vypracujeme na vále, posypaném moukou, pružné těsto. Krok 6: Umyjeme si zapatlané končetiny a postavíme vodu na vaření ňoků. Vodou nebudeme šetřit a taky ji osolíme. Jdeme tvořit nočky, kočky :-). Krok 7: Z těsta si uděláme váleček, který pak krájíme na stejně velké dílky. Snažíme se tvarovat noky. Já se snažila moc, to mi věřte, ale nokům se to teda moc nepodobá :-( Vidličkou do nich vytlačíme vroubky). Vhodíme je pak do vroucí vody. Jakmile vyplavou, aby se podívaly, zda máme vypitou tu kávu, ihned je vylovíme děrovanou lžící. Dáme do sítka okapat a můžeme zlehka omastit přepuštěným máslem. Krok 8: Tak, teď to všechno zkompletujeme dohromady, nezapomeňte na ty žampiony v pánvi.. ty tam patří taky. Kdo chce, může v talíři doladit čerstvě mletým pepřem. Dobrou chuť. Krok 9: P.S. masojedci mají smůlu.. nebo ne.. takový flákanec krkovice na grilu by k tomu šel nááramně dobře :-))))

Zveřejněno 26. 11. 2012

Poznámka autorky rebeka

Zdroj: Vaříme krok za krokem.. mírně upraveno

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Noky v červeném zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2Dmz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Noky v červeném zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2Dmz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (55)

No toto:-O:yes::yes::yes: Náhodné a podobné recepty jsou studnice pokladů...Krásné foto, krásný recept, mňam, no a postup:-D:-K úplně vidím ty ňoky, jak mi čuměj z hrnce do hrnku s kafem:-8:-8:-8:-8

Použila jsem pouze recept na nočky, jsou vynikající jak ke špenátu, tak jsem těsto použila na šulánky s mákem. Z tohoto těsta budou výborné i bramborové knedlíky. :yes: Také se s těstem dobře pracuje

namka;-)

namka:-p

Miluše Dvořáková 25. 7. 2014 22:21
verku:opravdu jsem se pobavila, hezky zpracovaný recept, zkusím a dávám bodík:yes::yes::yes:

není nad to, když se člověk při čtení receptu i zasměje :-D, zítra vyzkouším ty ňočky kočky a snad se povedou.:yes:

:yes::yes:+30:yes:

Krása :yes:

Rebuško - krok za krokem vaříme, my ostatní hledíme, jak ty ale vaříš ráda, že Jaroušek až ódy skládá a já další bod posílám ráda :-p;-)+24:yes:

Pěkné nočky máš:-Ki to zelíčko se mi líbí:-p:yes::yes:

Moc hezký recept a foto také:yes::yes:+

magdalenka: Já taky vařím daleko víc brambor, aby zbylo na šišky nebo noky;-):-p :-D:-D:-D:-D

spagetka: aspoň kilo varených zemiakov mi nezvýši...:-))

všem moc děkuju za hezké komentíky, zájem i bodíky;-):-K
opravdu doporučuji to zelí vyzkoušet, na druhý den je prostě MLASK;-)

Noky dělám vždycky, když nám zbudou vařený brambory, máme je moc rádi, no a o zelí ani nediskutuju, zkusím s těma ořechama ;-):-D:-p:yes:

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
noky, cervene zelí se skořicí, noky se zelim, noky k zeli, co k červenému zeli, červené zelí recept, noky recept, zelí s noky, jak se vaří noky, noky s červeným zelím, noky a zelí, jak dlouho se vaří noky, noky do zelí, jak dlouho se vaří červené zelí, červené zelí top recepty, dušený nok, zelí s nokama, dušené zelí s noky, červené zelí s hřebíčkem, jak se vaří gnocchi

Suroviny:
brambory, vejce, mouka polohrubá, máslo, sůl, zelí červené, cibule, jablko, mošt jablečný, bujón zeleninový, koření hřebíček, skořice celá, koření nové koření, bobkový list, žampióny, ořechy vlašské, cukr krupice, ocet jablečný, sůl, olej

Přidat fotografie receptu