Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žloutkové pochoutkové řezy

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

slunickovin slunickovin

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Snad každý zná řezy se žloutkovou polevou z ořechového korpusu, které chutnají skvěle a jejich příprava není žádná věda. Jejich lehce ořechová chuť vám v ústech zůstane ještě dlouho po jejich snězení.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 992 kJ /
6 451 kcal
Bílkoviny89,84 g
Tuky399,15 g
Vláknina16,20 g
Cholesterol 1,99 g
Sodík 480 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy616,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 2: Máslo rozpustíme, přidáme cukr, ořechy, mouku a sníh, vylijeme na plech. Krok 3: Plech vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 30 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a po vytažení musí být suchá. Krok 4: Polevu připravíme ušleháním žloutků s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem, šleháme nejlépe šlehačem. Krok 5: Na horký plát nalijeme polevu, necháme zaschnout a nakrájíme.

TIP: Jak na žloutkovou polevu - návod

Zveřejněno 30. 11. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žloutkové pochoutkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j6rP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žloutkové pochoutkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j6rP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Vypada to nadherne:-K. Myslite, ze muzu misto hrube mouky pouzit polohrubou? My tu totiz hrubou mouku nemame. :-?

Nadia22: Mouka polohrubá se může dát,já dávám jen ji,žloutkové řezy peču léta vždy na vánoce,poleva se dá na horké řezy hned po vytahnutí z trouby,po zchladnutí pocákám čokoládou

slunickovin:moc děkuji za radu :-)

Gábina: já si myslím,že bys to už mohla upéct a nechat zabalené v chladu,já jsem to dokonce měla na mražáku a nic se tomu nestalo,akorád se to nesmí dávat na sebe,zvlhne to a přilepí se na sebe,je lépe to něčím proložit...

Dobrý den, chci se zeptat, chtěla bych to upéct na vánoce,ale jak dlouho dopředu to může být upečené..

Nadja:to zní lákavě teda,určitě jak je budu dělat, tak to zkusím,děkují za nápad:-K

Pod názvem TOUHA mám podobný rcp, jen s trochu jiným poměrem surovin. Pokud mám ořechy, tak určitě dělám, jen ještě zdobím povrch.
;-) Polovinu placky dělám se žloutkovou polevou a posypu mletými ořechy, druhou polovinu polévám čokoládovou polevou a sypu kokosem.
:-p Rcp jsem dostala asi před 40 lety od kolegyně Zdenky - touha je to prý proto, že kdo sní jeden kousek, touží po tom, aby mohl sníst i další.

:-p:-p:yes::yes:

Jana Remkova:a pořád se peče :-))

Já je mám ve svém sešitě receptů, co už mám asi 30 let jako snad první cukroví;-).Polévala jsem žloutkovou polevou, jako ty:-):-p:yes:

Tématické fráze:
zloutkove rezy, pařížské tyčinky se žloutkovou polevou, žloutkové řezy na plech, řezy touha, žloutkové tyčinky, řezy na plech nejnovější recepty, kokosové řezy se žloutkovou polevou, co upéct ze žloutků, žloutkové řezy recept, žloutkovy řezy na plech, touha řezy, ořechové řezy na plech se žloutkovou polevou, ořechové tyčinky se žloutkovou polevou, jarní touha recept, ořechovo žloutkové řezy, žloutkové ořechové řezy, žloudkové řezy, bílkové řezy se žloutkovou polevou, recept na žloutkové řezy, žloutkové řezy touha

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, ořechy vlašské, mouka hrubá, bílek, žloutek, cukr moučkový, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu