Bažant na česneku a jablkách
Bažant má velmi jemné maso a je vyhledávanou lahůdkou. Protože je sušší, je třeba jej před pečením prošpikovat uzenou slaninou. Porce bažanta potřeme česnekem, poklademe anglickou slaninu a před dokončením přidáme jablka nakrájená na čtvrtky.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 624 kJ / 3 973 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,59 g |
| Tuky | 311,22 g |
| Vláknina | 24,43 g |
| Cholesterol | 303 mg |
| Sodík | 7,58 g |
| Sůl | 18,98 g |
| Sacharidy | 251,96 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bažant na česneku a jablkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mNpG
Moje poznámka
Bažant na česneku a jablkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mNpG
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 7 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 12 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 19 minutami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 29 minutami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 51 minutami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 53 minutami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 1 hodinou
Sekaná pečeně
bobnak před 2 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 3 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 3 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 3 hodinami
Tématické fráze:
recepty bažant podle pohlreicha,
nejlepší recept na bažanta,
recept bažant od pohlreicha,
recept na výborného bažanta,
nejlepší recept na bažant,
nejlepší recepty na bažanta,
úprava bažanta,
bazant na jablkach,
bažant recept-jednoduchý recept,
bažant recept,
příprava bažanta,
pokrmy z bažanta,
bažant příprava,
recept bažant od polreicha,
nejlepsí recepty bazant,
recepty na přípravu bažanta,
recepty na úpravu bažanta,
bažant na jablku,
bazant bez kuze,
pokrmy z bazanta
Suroviny:
bažant,
česnek,
špek uzený,
slanina anglická,
jablko,
cibule,
máslo,
olej,
sůl,
pepř mletý,
rýže,
voda,
olej,
cibule,
bujón,
sůl
Komentáře (45)
Minule jsem zapomněla dát máslo před dopečením ,dneska ne ! A s tím máslem to bylo jestě lepší !
Zásobování bažanty je věc manžela ! Jinak si nepochutná !
Páníček už mlsně obchází kuchyni !
A ty jablíčka dvě malá /i z těch jsem kousek sežrala/ Jablíčka tam byly 20 minut celkem i s grilem.Pekla jsem prsa a stehna !
Mňam !
Co se týče předešlých komentářu,tak jsem již psala ,že je mi to "jedno" ! Ten bažant by byl sežrán,i kdyby měl Oskara !
Tvoj receptík je nádherný.
V tomto případě se instalovala do pozice "myslivce - lovce" a bude s tím otravovat, dokud jí na to ostatní budou pozitivně reagovat.. A oni zatím budou...ale za čas je to taky přestane bavit...
Osobně mám za to,že komentáře pod daným rcp by měly být k uvařenému pokrmu a né-bláboly kolem očíček u jiného receptu a podobně
Věřím,že autorka receptu promine a odpustí toto mé povolení uzdy,ale to už fakt nešlo
Veronika.Hrozna: Ty jsi takhle trapná normálně, nebo se dobrovolně ztrapňuješ jen tady, protože je to anonymní...?
Ať si někdo zase zkusí "nějaká vočička"