Bramborovy pizza kolacek s cibulovou perinkou a kurecim masem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 716 kJ / 3 517 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 242,59 g |
| Tuky | 52,50 g |
| Vláknina | 39,83 g |
| Cholesterol | 392 mg |
| Sodík | 6,48 g |
| Sůl | 16,13 g |
| Sacharidy | 501,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ingredience na marinádu smícháme, vložíme omyta a osušena kuřecí prsa, promícháme a necháme v chladu 2 hodiny uležet.
Krok 2: Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Krok 3: Rozehřejeme olivový olej, přidáme drcený pepř, necháme provonět, přisypeme brambory, oregano, tymián, sůl a restujeme doměkka (na skus). 100 ml vlažné vody, droždí a cukr smícháme, necháme vzejít "kvásek". Mouku, sůl, sušené mléko a koření promícháme, přidáme kvásek, olej, zbytek vody a vytvoříme hladké těsto, které necháme hodinu kynout.
Krok 4: Poté z těsta vytvoříme kuličky (10 ks) a přikryté necháme ještě 10 minut kynout. Z kuliček vyvalíme tenké placičky, které posypeme bramborovou náplní.
Krok 5: Pečeme při 200°C dozlatova.
Krok 6: Kuřecí prsa vyjmeme z marinády a zprudka na olivovém oleji opečeme ze všech stran. Poté prsa vložíme do pečicí nádoby, přikryjeme a necháme při 200°C dopéct (cca 20 minut). Po uplynutí doby maso vyjmeme z výpeku a přikryté necháme odpočinout.
Krok 7: Cibuli nakrájíme na tenké proužky a zvolna restujeme na olivovém oleji. Poté přilijeme vypek z masa a necháme zredukovat tekutinu. Bramborovy koláček ozdobíme cibulovým výpekem a na tenké plátky nakrájeným kuřecím masem.
Zveřejněno 3. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborovy pizza kolacek s cibulovou perinkou a kurecim masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oX13
Moje poznámka
Bramborovy pizza kolacek s cibulovou perinkou a kurecim masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oX13
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 7 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 12 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 13 minutami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 24 minutami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 46 minutami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 48 minutami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 55 minutami
Sekaná pečeně
bobnak před 2 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 3 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 3 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 3 hodinami
Tématické fráze:
piza ze zbytku brambory,
pizza plnena cibulovou naplni
Suroviny:
prsa kuřecí,
cibule,
mouka hladká,
voda,
droždí sušené,
mléko sušené,
olej olivový,
sůl,
cukr,
koření oregáno,
tymián,
brambory,
olej olivový,
koření oregáno,
tymián,
sůl,
pepř,
olej olivový,
omáčka sojová,
omáčka sojová sladká,
omáčka worcesterová,
med,
marináda bbq,
koření gyros,
šťáva citronová,
pepř,
sůl,
olej olivový
Komentáře (18)
Tahle dobrota vypadá také moc jedle