Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 520 kJ / 602 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,07 g |
| Tuky | 8,99 g |
| Vláknina | 13,69 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 128 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 101,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slaninu nebo uzené maso pokrájíme na plátky a posypeme promnutou majoránkou nebo jinýma bylinkama.
Krok 2: Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přebytečnou vodu vymačkáme. Přidáme vejce, prolisovaný nebo utřený česnek, lžíci sušeného medvědího česneku, sůl, pepř, kmín a ještě trošku majoránky. Těsto dobře promícháme.
Krok 3: Oddělíme si bramborákové těsto na pánev a na těsto do pekáčku /půl na půl/.
Krok 4: Na dno pánve s rozpáleným olejem dáme lžíci bramborákového těsta, na něj položíme plátek okořeněné debrecínské slaniny nebo uzeného masa a přikryjeme opět lžící bramborákové směsi.
Krok 5: Plněné bramboráčky opečeme po obou stranách pěkně dozlatova.
Krok 6: Další dva plátky uzeného masa pokrájíme na menší kousky a zamícháme do druhé části bramborákového těsta a dáme péci na plech s rozpáleným olejem. Pečeme také dozlatova.
Krok 7: Upečené bramborákové těsto pokrájíme a podáváme. Oboje je moc dobré.
Zveřejněno 9. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cmunda, plněná debrecínskou slaninou, pečená na plechu i na pánvi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8K5L
Moje poznámka
Cmunda, plněná debrecínskou slaninou, pečená na plechu i na pánvi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8K5L
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 8 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 9 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 9 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 11 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 13 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 4 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 7 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 8 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 9 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 10 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 11 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 12 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 13 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 13 hodinami
Tématické fráze:
cuketová cmunda na plech,
cmunda z cukety na plech,
cuketová cmunda,
cmunda z cukety,
cmunda,
domácí cmunda,
cmunda pečená v troubě,
staročeská cmunda,
cmunda na pekáč,
něco na plech,
cmunda plněná uzeným masem,
staročeská cmunda po kaplicku,
pečená cmunda v troubě,
cmunda s cukety,
cmunda z cukety na pekáč,
recepty na cmundu,
pečené plněné brambory na plechu,
cmunda na plech z cukety,
staročeská cmunda v troubě,
cmunda z pekáče
Suroviny:
brambory,
slanina debrecínská,
slanina debrecínská,
vejce,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
majoránka,
česnek,
česnek mědvědí,
olej,
Komentáře (22)
Cmunda, čili bramboráček,to je dobrá bašta,
prej se po ní olizuje i u boudy Asta!!!
Ne snad, že by byla špatná, to náhodou není,
ale Asta cítí salám, a to ona cení!!!!
např.: přistane tu cmunda, bude další runda