Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Džem z mišpulí DP

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivuna

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 80 min

110 min (30 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 529 kJ /
2 039 kcal
Bílkoviny1,75 g
Tuky1,00 g
Vláknina5,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy502,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mišpule oloupeme a vypeckujeme, nakrájíme na malé kousky nejlépe hodně nepravidelné, ve výsledku je to efektivnější. Krok 2: Hodíme do pekárny, zalejeme vymačkanou šťávou z jednoho citronu a přidáme želírovací cukr. Zapneme pekárnu na program MARMELÁDA a můžeme si jít připravit skleničky.
Já použila ty od jogurtů, dávka vyšla asi na 6 skleniček. Krok 3: Horký džem naplníme do skleniček, uzavřeme víčky, já je potřela troškou rumu, není nutné a postavíme dnem vzhůru, necháme do druhého dne.

Zveřejněno 1. 6. 2011

Poznámka autorky Ivuna

recept jsem našla na internetu a jenom ho z lenosti vyzkoušela v DP

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Džem z mišpulí DP

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wnV8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Džem z mišpulí DP

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wnV8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Vašková Marie:
Dobrý večer,zkuste tento odkaz www.chutastyl.cz/recepty/ovoce/mispulova-marmelada-1379/

Vašková Marie 3. 11. 2013 18:14
Ráda bych získala recept na marmeládu či džem z mišpulí/ne japonská/. Čtu jak je výborná, ale nikde jsem nečetla návod k výrobě.

mišpulky přeběhlé mrazem otrhám a provedu separaci jadřinců naručním pasírovači francouzské výroby na nejjemnějším sítě, nechám mírně odpařit na 1kg hmoty dám 25 dkg medu šťávu z jednoho citronu - skleničky a dobrou chuť

Toto nie su mišpule:-(:-(:-(:-(

Moc děkuji za bodíky:-D Dneska jsem zkusila přidat rebarboru 1:1 tak jsem zvědavá co tomu řeknou žrouti:-ptak nová kombinace prošla testem je "čiperná":-p

:-*+5bodík za príma recept:yes:

spagetka: díky za odkazy, tak to jsem vůbec nikdy neviděla!:-O

Ivuna: Díky aspoň trochu za popis chuti. Fíky miluji!!:-p

Jana Remkova:chuťově sladké,šťavnaté jinak v Itálii(Gargáno)jsem je viděla je stromech něco jako fíkovník.Já si semínka zasadila jen jako pokus co z toho bude:-)

spagetka:je to mišpule japonská vzhledem něco mezi blůmou a meruňkou,slupka hladká a dost tuhá jde dobře loupat a má více semen trochu vzhledem jako fazole :-)

Nadja: jj, pokud to byla ta japonská, ta je fakt podobná meruňce - http://www.zeny.cz/magazin/ovoce-a-zelenina/mene-z...

http://www.google.cz/search?q=mi%C5%A1pule+japonsk...

Nadja: To bude nejspíš mišpule japonská, teďko ji měli v akci v Kauflandu:-K

spagetko, mišpule na obrázcích, které jsi vložila, vypadá jinak než ta, kterou jsem koupila - ta vypadala úplně jako meruňka - stejnou má na obrázku i Iva. Snad to bude jiná odrůda.

No Jani, to jsi hoodně daleko, to je fakt prastaré dmácí ovoce -
http://www.ekozahrady.com/mispule.htm
http://ona.idnes.cz/mispule-kdoule-ci-spendliky-za...

Tak já myslela, že jsou to meruňky a ony to jsou mišpule?:-O Tak ty vůbec neznám! Jakou to má chuť? Píšeš, že máte stromečky cca 15 cm, takže keřík? A teda, za tu cenu, to bych vzala taky!! :yes::yes:

spagetka: :-8 No jo, už mi ta paměť nějak neslouží...
Ale ta mišpule mě zajímá, je to zřejmě pozapomenuté ovoce. Budu se po ní pídit:yes:

Tématické fráze:
marmeláda z mišpulí, mišpule japonská, mišpule marmeláda, marmeláda z mišpule, mišpule obecná recepty, myšpule - ovoce, ovoce mišpule, mišpule obecná, mispulova marmelada, myšpule, marmeláda z myšpulí, sirup z mišpulí, recept na marmeládu z mišpulí, mišpule japonská recepty, marmeláda mišpule, ovoce myspule, mišpule marmeláda recept, sirup z mišpule, mišpule sirup, myspule japonska

Suroviny:
mišpule, citron, cukr želírovací

Přidat fotografie receptu