Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Husa na pomerančích

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Snadný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 120 min

135 min (15 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Husa na pomerančích je gurmánským zážitkem. Pečená do zlatova, s křupavou kůrčičkou a svěží pomerančovou vůní, je dokonalým pokrmem pro slavnostní chvíle nebo rodinnou hostinu, která nadchne všechny u stolu.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie738 kJ /
176 kcal
Bílkoviny1,58 g
Tuky1,23 g
Vláknina9,08 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 413 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy35,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Husu omyjeme, osolíme, opepříme z venku i uvnitř. Posypeme trochou drceného kmínu. Krok 2: Jablka oloupeme, nakrájíme na měsíčky, zbavíme jadřince a vložíme do husy. Krok 3: Pomeranč oloupeme, rozdělíme na dílky a vložíme do husy. Krok 4: Husu dáme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme přikryté asi 2 hodiny (podle velikosti), na 180 °C, do měkka. Krok 5: Druhý pomeranč omyjeme a z poloviny nastrouháme kůru.
Pomeranč potom oloupeme, rozdělíme na dílky, každý dílek oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Takto nachystaný pomeranč přidáme ke kůře, společně se dvěma lžícemi brusinkového kompotu a 150 ml vody. Přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme 15-20 minut. Krok 6: Husu podáváme s vařeným bramborem, přelité pomerančovou omáčkou. Jako oblohu použijeme upečená jablka a pomeranč.

TIP: Desatero: Pečená husa - časté otázky

Zveřejněno 28. 12. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Husa na pomerančích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zYW8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Husa na pomerančích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zYW8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Ještě jednou všem děkuji:-K

Krasny recept..:yes::yes:

husí masíčko je strašně dobré a tahle úprava je úžasná:-p:yes::yes::yes::yes::yes::yes::-K

nofrona::-D:-D nooo.. ono se to hezký rýmovalo:-D:-D:-D;-)
to věřím, že jste si šmákli, vypadá to tak:yes::yes::yes:

rebeka:Díky Rebíku:-K, jen trochu sosíku?:-D:-D
Bašta to byla a ta vůně v celém domě;-)

krása nesmírná, Nofříku:-K jenom jsem natáhla tu vůni do svého nosíku.. olízla trochu sosíku.. hmmm. dobrota náramná:-p;-):yes::yes:

Děkuji všem za milé komentáře:-K

Recept jsem si tak trochu vymyslela a na máčku jsem se inspirovala v Prostřeno, ale nejsem si jistá, kdo něco podobného vařil:-8 asi Brožová, možná:-8

nofrona: nofronko, to je báječnj recept. Nedávno jsem jí viděla v TV jak se dělá a připravovali ji kluci v akci. Dávám jasný 11.bod:yes:

:-p:-p;-):yes:

:-p:-p;-):yes:

Husu nadívanou jablky jsem jedla a moc mi chutnala. S ostatními ingrediencemi to musí být také moc dobré:yes:+

nofrona: Zas je to krásny a skvostný recept od teba...:yes:

Zajímavá úprava husy, krásné:yes:

Husa má strááášně dobré maso a na pomerančích jsem ji nikdy nedělala. Zajímavé a určitě moc dobré:-p;-):-*:yes::yes:

Díky:-K

senky:Zkus a pak napiš, je to mňamka:-p,
já dělala i zelí a knedlík;-):-D:-D

Načíst další komentáře (3)

Tématické fráze:
kachna na pomerančích kluci v akci, pecena husa na pomerancich, svatomartinská husa na pomerancich, husa v akci, svatomartinská husa recept kluci v akci, úprava husy, dietní husa, pečená husa kluci v akci, recept husa kluci v akci, pečená husa na pomeranci, kluci v akci husa, kluci v akci recepty husa, husa akce, husa s pomerančem, husa úprava, pečená husa na na pomerančích, pečená husa pomeranč, recepty na husu, husa jinak, pečená husa s pomerancem

Suroviny:
husa, jablko, pomeranče, kompot brusinkový, sůl, pepř mletý, kmín drcený, voda, voda

Přidat fotografie receptu