Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená krůtí stehna na rozmarýnu a česneku

Krůtí stehna jsou poměrně velké kusy masa, proto počítáme z 1 kusu 2 porce. Krůtí maso je považováno za superpotravinu. Obsahuje minimum tuku, je tak ještě dietnější než kuřecí a je lehce stravitelné.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nulinka2

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 384 kJ /
331 kcal
Bílkoviny1,89 g
Tuky31,48 g
Vláknina4,41 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy9,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kůži na stehnech na několika místech nařízneme a do zářezů vložíme kousky česneku. Také jehličky rozmarýnu můžeme zapíchat pod kůži, aby lépe držely a při pečení nevypadávaly. Krok 2: Maso lehce a stejnoměrně osolíme a opepříme, potřeme olejem (nejlépe pomocí štětce) a dáme na chladné místo marinovat. (Chce to aspoň půl hodiny, ale klidně nechte maso v marinádě i přes noc). Krok 3: Troubu předehřejeme na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Krok 4: Maso vložíme do pekáčku, překryjeme alobalem a dáme do trouby. Po deseti minutách snížíme teplotu o dvacet stupňů a pečeme nejméně půl hodiny; doba pečení závisí na váze masa. Vypékající se šťávu můžeme případně zředit trochou horké vody, aby se nic nepřipalovalo. Krok 5: Po půlhodině vpíchneme do silné části u kosti grilovací jehlu nebo špejli, abychom zjistili, zda je vytékající šťáva ještě narůžovělá. Pokud ano, pokračujeme v pečení. Na posledních deset minut teplotu zase o dvacet stupňů zvýšíme a sundáme alobal. Krok 6: Hotové maso necháme asi deset minut odpočívat, pak nakrájíme na porce (odstraníme tenké kůstky a šlachy) a podáváme. Skvělou přílohou je dlouhozrnná rýže ve směsi s rýží divokou nebo zelí s brambory, či knedlíkem.

TIP: Jak vykostit stehna - video a jednoduchý návod

Zveřejněno 29. 12. 2012

Poznámka autorky Nulinka2

Čerpala jsem z receptů Apetit,hledala jsem vhodnou přípravu půlky krůty po Vánocích.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená krůtí stehna na rozmarýnu a česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RjQR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená krůtí stehna na rozmarýnu a česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RjQR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Vynikající. Kombinace česnek rozmarýn je skvělá, krůtí maso miluji, ta spodní stehna jsou křehoučká... Děkuji za jednoduchý a přitom tak chutný recept.

Výborné :-p:yes: cesnak a rozmarín sa k morke skvele hodia :-*

Irule:díky, taková dobrota se fotí sama...;-):-p

:yes::yes::yes::-p :-Ofotky krásné Elizo :yes:;-):yes:

Moc dobrounké...fotky a zasložený bod...:yes::yes::-K

:-p:yes::yes:

Pochutnala bych si..:yes:

Takovej recept jsem čekala, mám doma 15 kg krůtu porcovanou,takže vyzkouším tuto variantu, vše je doma i čerstvý rozmarýn, děkuji za nápad-receptový:yes:;-)

Rozmarýn a česnek, paráda!! Nic složitého a určitě to bude dobrota!:-p

Tématické fráze:
recepty krůtí stehna pečená, krůtí stehno na rozmarýnu, kruti stehna, krůtí stehna na rozmarýnu, pomalu pečená krůta, péčena krutí stehna, pomalu pečené krůtí stehno, kruta na rozmarynu, pomalu pečená krůtí stehna, kruti stehna recept, pecena kruta recept, recept na krůtí stehna, recepty krůtí stehna pečená s rýží, krútí stehna pečená, krůtí stehno, pomalu pečená krůta recept, kruti stehno recept, pečené krůtí stehno, krůta pečená přes noc, recepty krůtí stehna

Suroviny:
stehno krůtí, olej olivový, rozmarýn čerstvý, česnek, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu