Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mandlové pagáčky - slavnostní

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Klara Klara

Náročný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 25 min

85 min (60 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

cca 100 ks

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 150 kJ /
3 382 kcal
Bílkoviny66,28 g
Tuky233,06 g
Vláknina19,00 g
Cholesterol 331 mg
Sodík 3,68 g
Sůl9,16 g
Sacharidy245,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Múku, smotanu a soľ spracujeme na cesto a vyvaľkáme ho na hrúbku 1-1,5 cm. Krok 2: 50 g hladkej múky a tuk na pečenie spracujeme a natrieme na vyvaľkané cesto. Krok 3: Urobíme z neho hrudku, opäť rozvaľkáme a ešte 3x opakujeme. Krok 4: Nakoniec cesto rozvaľkáme na 1-1,5 cm a vykrajujeme malé pagáčiky, s priemerom cca 3-4 cm. Krok 5: Pagáčiky po jednom potrieme rozšľahaným vajíčkom, do stredu dáme rozpolenú, alebo celú mandľu, poukladáme na pečiacim papierom vystlaný plech a pečieme pri 180-200 °C, kým nezružovejú.

Zveřejněno 30. 12. 2012

Poznámka autorky Klara

Recept mám od mojej sestry, desiatky rokov ho pečieme, takže pôvod je neznámy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandlové pagáčky - slavnostní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gMR6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandlové pagáčky - slavnostní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gMR6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Máš ich pekné. Iste aj s orechom sú dobré:-p. Ja ich robím možno trochu drobnejšie:-S. Čo si robila v Zirci?

Práve som dopiekla...dala som maslo, takže sú jemnejšie. Sú chutné s orechom aj so sezamom...:yes:pridávam foto.

Klárika, máš ich peknučké, nemám doma mandle, dám polku orecha...včera som na teba myslela, bola som v Zirci...

:yes::yes::-K

Ty mě moc lákají vyzkoušet:yes:

Ukládám :-p:-p:yes::yes:

Tak už fotky sú vložené. Robila som duplovanú dávku:-p

maiva:Ano Ivka 200 gr.

Klárko, pěkný:-p slavnostní s mandličkou;-) :yes:Ale mám dotaz zakysaná smetana /pochútková/ je myšleno jako 200 ml nebo nějaké menší balení? Jinak taky někdy neviem nájsť, z toho si vrásky nedělej:-D:-Dhlavní je, kdo pagáčky rád - ten si pochutná:-p+:yes:

magdalenka: Magduška, zajtra budem robiť a dám fotku. Inak fotka je na recepty cz ako Slávnostné mandlové pagáčiky, len teraz tú fotku neviem nájsť v mojom PC.

Klárika, ja robím netradičný tvar pagáčikov - krájam štvorčeky alebo mesiačiky, aby som nemala zvyšky, "odpad", ktorého mi je ľúto, lebo z neho ďalšie kusy už nie sú také pekné. Tvoj rec. si ukladám do mojej "pagáčovej" zbierky...:yes:

Tématické fráze:
kynute cesto z mandlove muky, mail pat.gr loc:cz, pagiky s mandlou, smotanove pagaciky s mandlami, pochutkova smetana, vepřové slavnostně, pagace pochutkova smotana, pagáčiky

Suroviny:
mouka hladká, smetana zakysaná, sůl, tuk, mouka hladká, mandle, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu