Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šmourn s kompotem

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

heli3

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 692 kJ /
2 317 kcal
Bílkoviny50,68 g
Tuky107,56 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 289 mg
Sodík 484 mg
Sůl1,16 g
Sacharidy282,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vše promícháme a dáme na vymaštěný a vymazaný plech. Krok 2: Pečeme. Krok 3: Až se šmourn dopéká, tak jej promísíme, potrháme, aby byl sypký, ještě chvilku zapečeme. Teplé podáváme s kompotem, nejlépe zavařené hrušky.

Zveřejněno 2. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šmourn s kompotem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z4QQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šmourn s kompotem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z4QQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

jára jaroslava.malkova1@seznam.cz 12. 3. 2010 16:17
;-):yes:Určitě to skusím vypadá to výborně

jaroslava 12. 3. 2010 16:13
Nikdy jsem tento recept neviděla u nás mezi Krkonošema a Vysočinou se asi toto jídlo nedělá,proto ho určitě skusím;-):yes:

jaroslava 12. 3. 2010 16:13
Nikdy jsem tento recept neviděla u nás mezi Krkonošema a Vysočinou se asi toto jídlo nedělá,proto ho určitě skusím;-):yes:

Toto je bdoba Kaiserschmarrn - u...Cisár Franz-Josef to miloval. Rakúšania nešetria vajcami - cca 5 na 500 ml mlieka, žĺtky a sneh zvlášť, pečú na panvici a trhajú...Do cesta maslo nedávajú, pokiaľ viem, ale pridávajú hrozienka, krupicu nechávajú v mlieku nabobtnať. Ale existuje kopa receptov na "pravý" Kaiserschmarrn...

Vzpominka na detstvi!! Moje maminka to delavala:-) :-K Je to moc dobre!!! Davam bodik:-*

Jééé - to znám. Jedla jsem to v rakousku v Alpách - říkali tomu Kaiser...něco, takže asi císařský trhanec. Kompůtky k tomu byly různého druhu a bylo to vynikající.:yes::-p

místo hery jsem dala máslo. Jinak se myslím, že by tuku mohlo být i méně, šmourn se mi zdá dost mastný:-)

Tématické fráze:
kaiserschmarrn recept, kaiserschmarrn, kaiserschmarrn recepty, keiserschmaren, cisařsky trhanec, rakouský trhanec, trhanec kaiserschmarrn, rakouský krupicový trhanec, trhanec z krupice, recepty járy hrušky, recept keiserschmaren, krupicový trhanec, krupicový kaiserschmarrn, co s kompotem, pravý rakouský trhanec, recept na kaiserschmarrn, kaiserschmarnn, rakouský trhanec - šmourn - recept, trhanec císaře recept, smourn-recept

Suroviny:
vejce, cukr, sůl, tuk hera, krupice, mléko

Přidat fotografie receptu