Jelení steak
Máte rádi zvěřinu? Tento recept je právě pro vás. Lahodné, šťavnaté a křehké maso s výbornou smetanovou omáčkou vonící po houbách a másle potěší při nedělním obědě rodinu i blízké. Jakou přílohu zvolíte?
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 204 kJ / 1 005 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,98 g |
| Tuky | 51,00 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 306 mg |
| Sodík | 1,02 g |
| Sůl | 2,55 g |
| Sacharidy | 24,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky cca 2 cm vysoké. Potřeme je lehce olejem a posypeme drceným jalovcem a pepřem. Necháme hodinu odležet při pokojové teplotě.
Krok 2: Vhodnou pánev rozpálíme na vysokou teplotu a steaky na ní zprudka opečeme z obou stran. Každou stranu cca 2 minuty.
Krok 3: Maso vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpeku přidáme kousek másla a na něm orestujeme lišky, nemusíme dlouho, zhruba 5 minut.
Krok 4: Přidáme zelený pepř, víno, necháme trochu odpařit a nakonec vlijeme smetanu. Prohřejeme a dochutíme. Maso osolíme až nyní, naservírujeme a podáváme s omáčkou.
Zveřejněno 21. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení steak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6x1
Moje poznámka
Jelení steak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6x1
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 10 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 10 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 10 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 10 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 11 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 12 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 12 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 13 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 13 hodinami
Tématické fráze:
jelení steak,
jelení steak recept,
steak z jelena,
jelení steaky,
jelení maso na steaky,
recept na jeleni steak,
jelení steak recepty,
recepty jeleni steak,
steaky z jelena,
jelení stejk,
jelení kýta steak,
steak z jelení kýty,
jelení steik,
jelení steak ze hřbetu recept,
jelení steaky recept,
jelení biftek,
jelení steak - recepty,
jelení karé,
jelení maso recepty,
jelenni steak
Suroviny:
roštěná jelení,
jalovec,
pepř mletý,
sůl,
olej,
pepř zelený sterilovaný,
houby lišky,
víno bílé,
smetana na vaření,
máslo,
sůl
Komentáře (30)
Tak ještě jednou
Copak mas za prilohu?Rosti?
Andrejko děláš mi chutě
mám čest dát první bod