Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 990 kJ / 4 061 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 183,23 g |
Tuky | 248,73 g |
Vláknina | 7,26 g |
Cholesterol | 782 mg |
Sodík | 1,24 g |
Sůl | 3,08 g |
Sacharidy | 268,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté kuře vložíme do vyšší nádoby a zalijeme nálevem. Zatížíme napr. talířkem, kuře musí být zcela potopené. Nálev zintenzívní chuť kuřete, dodá mu potřebnou vlhkost a zkrátí dobu pečení. Necháme v chladu marinovat nejméně 3 hodiny (nejlépe přes noc).
Krok 2: Poté kuře dobře omyjeme, osušíme a necháme cca hodinu odpočinout, aby získalo pokojovou teplotu (bude se stejnoměrně propékat).
Krok 3: Mezitím si můžeme připravit náplň. Na olivovém oleji orestujeme nejprve koření (necháme provonět), přisypeme ryzí, sůl a uvaříme do poloměkká. Přimícháme opražené piniové oříšky a mandle.
Krok 4: U kuřete prsty oddělíme (nadzvedneme) kůži na prsíčkách, u části stehen a krku, zlehka, abychom ji neprotrhli a pomažeme máslovou směsi. Pěkně kuře promasírujeme, aby se směs dostala všude.
Krok 5: Kuře naplníme připravenou ryzí, pořádně upěchujeme a uzavřeme. Buď kuře zašijeme nebo svážeme.
Krok 6: Celý povrch kuřete řádně osolíme, potřeme olivovým olejem, mletou paprikou a novým kořením.
Krok 7: Nádobu na pečení vyložíme plátky másla, vložíme připravené kuře, lehce podlijeme vodou a při 160 stupních (horní a dolní ohřev) pečeme (odkryté) cca 2 hodiny. Poté přepneme na gril a necháme cca 15 opékat. Během pečení kuře poléváme vypekem. Podáváme s arabskou ryzí (viz. poznámka).
Zveřejněno 23. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plnene arabske kure
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jJYy
Moje poznámka
Plnene arabske kure
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jJYy
Nejnovější recepty
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 3 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 5 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 9 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 23 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno 20. 12. 2024 16:01
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno 20. 12. 2024 13:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové knedlíky
snejkee před 1 hodinou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 3 hodinami
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 4 hodinami
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 7 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 7 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 8 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 19 hodinami
Rychlé sádlové housky
magdalenka před 23 hodinami
Houbový kuba
Jarda1972 20. 12. 2024 17:10
Tématické fráze:
plnene kure,
kuře v solném nálevu,
lak na kure,
solný nálev na kuře,
solny lak na kure,
kure v laku,
recept kure v solnem nalevu,
recept na kuře nadívané rýží,
mail skydistribution.pl loc:cz,
mail as-bud.pl loc:cz,
-receptbohdalova kure nadivane ryzi,
recept na kuře,
kuře recept,
arabské recepty,
pečené kuře plněné kuskusem,
plnenearabske kure,
nálev na štavnaté kuře,
arabská nádoba na pečení,
solný lák na drůbež,
solný nálev drůbež
Suroviny:
kuře,
máslo,
sůl,
cukr třtinový,
voda,
rýže,
voda,
koření nové koření mleté,
skořice,
olej olivový,
sůl,
pepř,
ořechy piniové,
mandle,
máslo,
koření nové koření mleté,
paprika sušená sladká,
koriandr sušený,
skořice,
římský kmín mletý
Komentáře (28)