Suroviny
Porce: 10-12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 905 kJ / 2 128 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 100,33 g |
| Tuky | 91,80 g |
| Vláknina | 25,63 g |
| Cholesterol | 1,08 g |
| Sodík | 507 mg |
| Sůl | 1,25 g |
| Sacharidy | 212,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu dáme předehřát na 150°C. Malou dortovou formu (já použila průměr 18cm) vymažeme a vysypeme.
Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. K bílkům přidáme 25 g fruktosy a špetku soli. Vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme 25 g fruktosy a 4 lžíce horké vody. Vyšleháme do pěny, opatrně přidáme mandle a prosejeme mouku. Nakonec těsto "zabalíme“ do sněhu.
Krok 3: Vylijeme do formy a hned dáme do vyhřáté trouby. Pečeme cca 30 min.
Krok 4: Korpus opatrně vyndáme z formy a necháme na mřížce vychladnout.
Krok 5: Tvaroh vyšleháme se smetanou a lžící fruktosy. Potom s ním potřeme korpus a po stranách dáme plátky mandlí.
Krok 6: Ananas očistíme (odkrájíme tvrdé dřevnaté části) a žlutou šťavnatou dužinu nakrájíme na menší kusy, které tyčovým mixérem rozmixujeme. Množství rozmixovaného ananasu se samozřejmě bude lišit podle velikosti použitého ananasu, ale je potřeba cca 500 g. Přes jemné sítko si necháme odkapat 100 ml šťávy.
Krok 7: Ke zbytku ananasu přidáme kukuřičný škrob (Gustin) a na menším plameni zahříváme, dokud ananas nezhoustne. Za stálého míchání necháme trochu vychladnout a poté naneseme na tvarohový základ.
Krok 8: Dáme do lednice tuhnout a mezitím si přivedeme k varu 100 ml ananasové šťávy spolu s agarem. Jakmile dosáhneme bodu varu, stáhneme plamen a dortík polijeme. Nejlépe chutná druhý den, ale doporučuji chladit a odležet minimálně 3 hod.
Zveřejněno 23. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ananasový dortík s mandlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mXYR
Moje poznámka
Ananasový dortík s mandlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mXYR
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 13 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 14 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 14 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 16 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí chléb II.
Penkapa před 3 minutami
Bramboračka
danal před 1 hodinou
Dalmatské čufty
Ceesay před 9 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 12 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 13 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 14 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 15 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 16 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 17 hodinami
Tématické fráze:
pečeme s fruktózou,
ananasový korpus s malinami,
recept na ananasové řezy s agarem,
tvarohová buchta s agarem,
dort s fruktozou,
ananasová buchta s agarem,
příprava agaru plátky,
ananasový dort piškot pečeny,
ananasovy dortik s tvarohem,
buchta s agarem,
piškotová buchta s agarem,
piskotovy dort s kremem a mandlemi
Suroviny:
vejce,
fruktóza,
mandle mleté,
mouka špaldová hrubá,
ananas,
gustin,
tvaroh,
smetana rostlinná,
fruktóza,
agar,
mandle plátkové
Komentáře (11)