Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plnene arabske kure

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aisha

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba tepelné úpravy: 150 min

150 min (150 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 990 kJ /
4 061 kcal
Bílkoviny183,23 g
Tuky248,73 g
Vláknina7,26 g
Cholesterol 782 mg
Sodík 1,24 g
Sůl3,08 g
Sacharidy268,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté kuře vložíme do vyšší nádoby a zalijeme nálevem. Zatížíme napr. talířkem, kuře musí být zcela potopené. Nálev zintenzívní chuť kuřete, dodá mu potřebnou vlhkost a zkrátí dobu pečení. Necháme v chladu marinovat nejméně 3 hodiny (nejlépe přes noc). Krok 2: Poté kuře dobře omyjeme, osušíme a necháme cca hodinu odpočinout, aby získalo pokojovou teplotu (bude se stejnoměrně propékat). Krok 3: Mezitím si můžeme připravit náplň. Na olivovém oleji orestujeme nejprve koření (necháme provonět), přisypeme ryzí, sůl a uvaříme do poloměkká. Přimícháme opražené piniové oříšky a mandle. Krok 4: U kuřete prsty oddělíme (nadzvedneme) kůži na prsíčkách, u části stehen a krku, zlehka, abychom ji neprotrhli a pomažeme máslovou směsi. Pěkně kuře promasírujeme, aby se směs dostala všude. Krok 5: Kuře naplníme připravenou ryzí, pořádně upěchujeme a uzavřeme. Buď kuře zašijeme nebo svážeme. Krok 6: Celý povrch kuřete řádně osolíme, potřeme olivovým olejem, mletou paprikou a novým kořením. Krok 7: Nádobu na pečení vyložíme plátky másla, vložíme připravené kuře, lehce podlijeme vodou a při 160 stupních (horní a dolní ohřev) pečeme (odkryté) cca 2 hodiny. Poté přepneme na gril a necháme cca 15 opékat. Během pečení kuře poléváme vypekem. Podáváme s arabskou ryzí (viz. poznámka).

Zveřejněno 23. 1. 2013

Poznámka autorky aisha

http://www.toprecepty.cz/recept/31329-arabska-ryze...

O solnem nalevu jsem se docetla na internetu. Je to zajimavy napad, jak zlepsit pecenou drubez. Nalozit se muze kure cele, nebo rozdelene na casti. Cukr ani sul v mase chutove nezustanou, pouze maso zjemni a dodaji mu vice stavnatosti. Vice napr. na: http://www.fitness-24.cz/content/trenink/10-zpusob...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plnene arabske kure

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jJYy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plnene arabske kure

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jJYy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

krásně naditá bašta;-):-p:-):yes::yes:

Moc dekuji..:-K:-K:-K

Krásně kulaťoučké kuřátko:-*Moc povedený receptík:-p:yes::-K

zase jeden ze tvých skvostů:yes::-D vždyť já nebyla dosud schopná udělat ani tu arabskou rýži:-S

Aishi, moc krásně připravené, upečené, wow, jsi nápaditá, krásné:-p:-K:-K:yes:

senky: Vzdyt je od more..:-D:-D:-D..mame ho za rohem..:-D:-D:-D..diky.

Krásné:yes::yes: kuřátko takové baculaté a krásně opálené, jako přímo od moře:-D:-D:-K

maris: Myslim, ze jim ode me chutna..snazim se..;-);-)

Jana Remkova: Klidne koriandr vynech..;-)

aaadobromila: Snazim se pochytit co nejvice. Arabska kuchyne me bavi, obcas ji mixuji s ceskymi chutemi. Nebo naopak varim ceska jidla. Uz jsem tu rozdala par receptu, napr. na svickovou, sekanou, gulas nebo rostenky..:-)):-))

Vsem vam moc dekuji za zajem..povzbuzuje to k dalsim napadum..;-)

krásný recept, foto luxus, jsi šikulka :-p:yes::yes::-K

spagetka: No, už aby nám ho tady dostavěli!!:-/ Já to mám fakt dost z ruky a škrabat auto kvůli koriandru..asi by mne Láďa vyhnal z mého vlastního bytu!:-D. Ale budu mít Kaufland hned u baráku, tak 100m!! Hurááá:-))

Paráda! Máš jistě výhodu, že čerpáš inspiraci a zvyklosti v nám vzdálené zemi Ajšo :-) Ukládám a jistě brzy vyzkouším. Využiju žluté kuře kukuřičné, co mám v mrazničce ;-) Už se těším.

:yes:poezie na talíři...:-*:-K:-K:-K:-K

Luxusní :yes::yes::yes:

:-Kkuřátko jedna báseň:yes::yes:velmi zajímavý, zvláštní recept.Zkusím uvařit ,je to sice trošku časově náročnější ,ale věřím ,že chuť kuřátka vyváží tuto delší přípravu :-*:-p:-p:-pdoma budu za královnu arabské kuchyně:-D...tedy doufám.:-D:-D

Jana Remkova:Obé najdeš v Kaufu a ne abys psala, že to máme jen v Jablonci jooooo :-D:-D:-D:-D:-D

Načíst další komentáře (13)

Tématické fráze:
plnene kure, kuře v solném nálevu, lak na kure, solný nálev na kuře, solny lak na kure, kure v laku, recept kure v solnem nalevu, recept na kuře nadívané rýží, mail skydistribution.pl loc:cz, mail as-bud.pl loc:cz, -receptbohdalova kure nadivane ryzi, recept na kuře, kuře recept, arabské recepty, pečené kuře plněné kuskusem, plnenearabske kure, nálev na štavnaté kuře, arabská nádoba na pečení, solný lák na drůbež, solný nálev drůbež

Suroviny:
kuře, máslo, sůl, cukr třtinový, voda, rýže, voda, koření nové koření mleté, skořice, olej olivový, sůl, pepř, ořechy piniové, mandle, máslo, koření nové koření mleté, paprika sušená sladká, koriandr sušený, skořice, římský kmín mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu