Pstruh s citronovým pepřem, na másle - v pánvi
Pstruha nemusíte dlouho mučit přípravou. Skvělé a rychle připravené menu z jemného a lahodného masa vám neubere ani půl hodiny času a výsledek bude velmi chutný. Přílohu zvolte podle své chuti. K rybě se bude hodit bramborová i zeleninová.
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 062 kJ / 254 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,02 g |
| Tuky | 24,46 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 8 mg |
| Sodík | 6,40 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 8,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Opláchnuté pstruhy osušíme, okořeníme zevnitř i zvenku citronovou šťávou, citronovým pepřem a solí. Necháme alespoň půl hodiny v chladu odležet.
Krok 2: Ve velké pánvi necháme na rozehřátém oleji rozpustit máslo, plamen zesílíme a do horkého tuku poklademe pstruhy. 2 minuty prudce osmažíme, plamen ubereme a dále smažíme 5 minut.
Krok 3: Poté pstruhy otočíme, opět 2 minuty zprudka opečeme a dalších 5 minut smažíme na slabém plameni.
Krok 4: Podáváme s vařenými bramborami, přelité vypečenou šťávou.
Zveřejněno 31. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pstruh s citronovým pepřem, na másle - v pánvi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pVo2
Moje poznámka
Pstruh s citronovým pepřem, na másle - v pánvi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pVo2
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 5 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 5 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 5 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 6 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 7 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 7 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 8 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 8 hodinami
Tématické fráze:
smaženy pstruh na masle,
pstruh na masle,
příprava pstruha,
struh na másle,
recept na struha,
pstruzi na pánvi,
smažený pstruh recept,
pstruh recept,
pstruch na pánvi,
jak připravit pstruha,
pstruh na masle panev,
pstruh panev,
pstruh na masle na panvici,
pstruh na panvici,
pstruh na másle na panvicce,
recept na struhy,
pstrh,
brambory ke prstruhovi,
jak připravit struha,
pstruh na panev
Suroviny:
pstruh,
sůl,
pepř citronový,
šťáva citronová,
olej,
máslo
Komentáře (21)
Děkuji Vám všem
Pajasko já ten pomerančový pepř nemůžu nikde sehnat
Aničko,zkus i pomerančový pepř,je to také lahoda.