Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra v ohnivém těstíčkovém obalu, zapečená v troubě

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 218 kJ /
2 442 kcal
Bílkoviny180,21 g
Tuky167,48 g
Vláknina0,80 g
Cholesterol 2,95 g
Sodík 3,74 g
Sůl9,67 g
Sacharidy53,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na těstíčko si v misce smícháme solamyl / hladkou mouku /s pálivou paprikou nebo s chilli omáčkou, sojovou omáčkou, přidáme mléko, nasekanou nebo nadrobno pokrájenou slaninu, provensálské koření, 2 vejce, lžičku olivového oleje, sůl, dobře promícháme a dáme na hodinu do chladu. Krok 2: Játra omyjeme, osušíme, pokrájíme na větší plátky.
Takto připravená játra namáčíme v těstíčku se slaninou. Krok 3: Troubu rozehřejeme a vložíme do ní plech s olejem.
Jakmile se olej na plechu rozehřeje, vložíme na něj plátky jater, namočené v pikantním těstíčku.
Smažíme dozlatova na 180 stupňů.

Podáváme s gratinovanými bramborami a se zeleninovým salátem.

Zveřejněno 3. 2. 2013

Poznámka autorky varilamyskakas…

Těstíčko by mělo mít konzistenci o něco hustší, než je palačinkové těsto.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2JAv

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2JAv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

vypadán to moc lákavě Ivanko, krásné foto a + bodík +8:-p:yes::yes:;-):-K

Jatýrka já ráda:-p:yes:

Bibinka: já to mám podobně Jani, někdy vyjímečně si dám, mám ráda, vše co pálí, ale neměla bych, manžel je opak, je pro vše, co pálí:-));-)

Ivi, já bych zase na rozdíl od Nofony, musela všechno pálivé vynechat, ale to je náš problém, každopádně to vypadá moc pěkně a dávám ti 5.bod:yes:

Já jsem ráda za podobné recepty, ale ponechala jsem jako podobná, jen opravdu vepřová játra, ostatní byla drůbeží játra:-K

i já:-D:-D

Co pálí to mám ráda:yes::yes:

Tématické fráze:
vaprova jatra v testicku, pečené vepřové játra, pečená vepřová játra recepty, pečená vepřová játra, vepřová játra, restovaná játra v palačinkového obalu, vepřová játra recepty, vepřová játra recept řizek, smažená vepřová játra v těstíčku, zapečená játra, smažená vepřová játra v troubě, smažená játra v troube, jatra v troj obalu, játra v jogurtovém těstíčku, drůbeží játra obalená slaninou, vepřova játra pečená, palacinkove testo pečené v troubě, vepřove maso s jatrou pečene v troubě, játra v obalu, vepřova jatra v solamylu

Suroviny:
játra vepřová, solamyl, mléko, vejce, paprika sušená pálivá, omáčka sojová, pepř, sůl, slanina, koření provensálské, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu