Postup přípravy
Krok 1: Jednotlivé porce osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, posypeme provensálským kořením a každou zvlášť obalíme plátkem slaniny.
Krok 2: Vložíme do pekáče s troškou oleje, nakrájenými cibulkami, podlijeme vínem a zakryté pečeme při 180°C.
Krok 3: Když je maso téměř měkké, odklopíme a dopečeme dozlatova. Vypečenou šťávu zjemníme kouskem másla. Podáváme s brambory s pažitkou a fazolkami s česnekem.
Zveřejněno 13. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík z Provence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yZv
Moje poznámka
Králík z Provence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yZv
Nejnovější recepty
Zapečená brokolice
Přidáno před 5 hodinami
Halušky s peperonatou
Přidáno před 7 hodinami
Krkonošské sváteční škubánky
Přidáno před 7 hodinami
Zapečený bramborový knedlík s brokolicí
Přidáno před 7 hodinami
Báč s vinnou klobásou
Přidáno před 7 hodinami
Bramborové taštičky plněné zelím a uzeným masem
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehké máslové sušenky
marie.ledlova@email.cz před 1 hodinou
Moučník hrk, hrk
Kara Lane862 před 1 hodinou
Zapečené rybí filé se smetanou a bramborem
Jarca071 před 2 hodinami
Cordon bleu - plněný řízek
Andyzvesnice před 2 hodinami
Kapr na bramborách.
Andyzvesnice před 2 hodinami
Těstoviny s mletým hovězím masem
Andyzvesnice před 2 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
KarolMatus před 2 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Oskeruska před 3 hodinami
Boloňská omáčka
Legoun před 3 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho se peče kralík,
porcování králíka,
recept na králíka,
jak porcovat králíka,
jak dlouho pečeme králíka,
králík recepty,
jak naporcovat králíka,
jak se porcuje králík,
králičí hřbet recept,
jak se dlouho peče králík,
jak se peče králík,
recepty z králíka,
králík skvělé recepty,
králík po provensálsku,
králík porcování,
králičí hřbet,
recepty králík,
králík recept,
jak dlouho pect kralika,
kralik z provance
Suroviny:
králík,
hořčice,
koření provensálské,
víno bílé,
slanina,
cibulka jarní,
sůl,
pepř bílý,
olej olivový,
máslo
Komentáře (32)