Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tiramisu Krušnohor (s korpusem)

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 109 kJ /
1 460 kcal
Bílkoviny38,34 g
Tuky54,01 g
Vláknina11,99 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 304 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy199,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce vyšlehat s cukrem do husté bělavé pěny. Vešlehat olej s trestí, nebo rumem a jemně vmíchat mouku. Krok 2: Nalít na vystříkaný plech a upéct klasický piškotový korpus. Nechat zchladnout. Krok 3: Šlehačky s másly, cukrem a ztužovačem vyšlehat do husta. Zpočátku to má tendenci stříkat. Krok 4: Piškotový korpus, pokud je v nádobě s vyšším okrajem, provlhčit pomocí lžíce směsí z kávy, rumu a vody. Jinak přendat do jiné nádoby, nebo třeba i rozdrobit na dna sklenic se stopkou-pro hezký vizuální efekt. Krok 5: Nanést krém, uhladit a pomocí sítka posypat hořkým kakaem. Nechat uležet a baštit ;-)

Zveřejněno 20. 2. 2011

Poznámka autorky srettka

Bylo málo piškotů, tak jsem to musela uzpůsobit a ve výsledku je to s korpusem mnohem chutnější;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RM6O

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RM6O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

ja0411:nojoooo:-O ja tam nemam cukr:-S moc dekuji za info. kolik vajec, tolik lzic mouky a cukru:-K

Moc prosím,kolik cukru se dává do korpusu:-):-?

dělám a používám na hodně moučníků - krém je opravdu jemný a výborný :yes::-D (na korpus dám např. i ovoce, zaliji želatinou nebo pudinkem a po ztuhnutí potřu tímto krémem nechám vychladit - v létě osvěžující)

+29.bod a fotka.Stihla jsem vyfotit poslední kousek na talíři:-D:-)) Tiramisu z pomazánkového másla máme moc rádi,tak jsem ho zkusila i s korpusem a byl mňam!!;-)

výborné, posílám bod:yes:

jen pro doplnění, v surovinách chybí cukr jestli se dobře dívám:-) jinak fotka moc krásná:-)

Ty umíš ty moučníky tak úřasně zpodobnit, že by člověk snad i začal péct...:yes:

sretti,to je parádička...:yes:;-):yes:

to je parádní:yes::yes: nazdobené :-pfotka super:yes::yes:

Přenádherná fotka:-O:-Ojsi šikulka i to tiramisu nevypadá vůbec zle:-p:-p+:-)

mňam:-p:yes:

Moc jedlé:-p:-p:yes:+21

:-K:yes:;-) moc pěkné;-):-K

:yes: a co cupcake:-? ještě nee:-) ale tohle je taky krásný

překrásně nádherně užasně hezkéééé:-8:-K:yes::yes::yes: už je uloženo:yes::yes:;-)

Tématické fráze:
tiramisu kluci v akci, kluci v akci tiramisu, recept na tiramisu, tiramisu recept, tiramisu na plech recept, recept tiramisu, tiramisu na plech, pečené tiramisu, kluci v akci-tiramisu, tiramisu recept kluci v akci, kluci v akci recepty - tiramisu, kluci v akci-tiramisu od itala, tiramisu na talíři, korpus na tirmisu, moučníky s korpusem, tiramisu - kluci v akcie, jak upéct tiramisu recept, recepty tiramisu, kluci v akci ostružinový dort, kluci v akci recept na tiramisu z piškotů

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, olej, prášek do pečiva, tresť rumová, olej, šlehačka, pomazánkové máslo, cukr moučkový, ztužovač šlehačky, kakao hořké, káva instantní, rum, voda, kakao, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu