Suroviny
Porce: 16 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 558 kJ / 3 957 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,90 g |
Tuky | 51,95 g |
Vláknina | 39,00 g |
Cholesterol | 6 mg |
Sodík | 3,38 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 738,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Drozdi a spetku cukru rozmichame ve vlazne vode a nechame vzejit "kvasek".
Krok 2: Obe mouky prosijeme, smichame se soli, prilijeme kvasek, syrovatku, olivovy olej a vypracujeme tuzsi, hladke testo, ktere nelepi.
Krok 3: Testo i vnitrek misy potreme olejem a prikryte nechame cca 50 minut kynout.
Krok 4: Pote z testa utvorime asi 16 bochanku. Testo uchopime, mezi palcem a ukazovackem vytlacime pozadovany kus testa a ukroutime. Prikryte nechame asi 10 minut odpocinout.
Krok 5: Z kazdeho bochanku, zaciname u toho, ktery jsme udelali jako prvni, vyvalime placku asi 0,5 cm vysokou a opet nechame prikryte chvilku odpocivat. Chleb je mozne pect v remosce nebo troube. Ja pecu v remosce.
Krok 6: Remosku rozpalime na vysokou teplotu. Polozime ji na plotnu, kterou take zapneme, ovsem na minimum. Mame tedy vysoky zar z vrchni strany a lehce nahrato ze spodni strany, coz pita potrebuje. Kazdou placku, zacneme u te, kterou jsme rozvaleli jako prvni, v ni zprudka (1 - 1,5 minuty) dozlatova upeceme (neobracime). Pri peceni se placka nafoukne. Vyndame a nechame vychladnout. Na placku netlacime, splaskne sama.
Krok 7: V troube peceme pri vysoke teplote. Placky vkladame na horky plech a v horni casti trouby peceme max. 2 minuty. Muzeme skladovat v mrazaku.
Zveřejněno 13. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pita chléb s čerstvou syrovátkou a žitnou moukou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xjEP
Moje poznámka
Pita chléb s čerstvou syrovátkou a žitnou moukou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xjEP
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Těstovinový salát s lososem a olivami
Přidáno před 9 hodinami
Bábovičky z dětské krupičky
Přidáno před 9 hodinami
Koláč s květákem a šunkou
Přidáno před 9 hodinami
Placičky ze salátu s vejcem
Přidáno před 9 hodinami
Jarní bramborový salát s ředkvičkami a koprem
Přidáno před 11 hodinami
Polský mazurek
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová pomazánka se šunkou a vejci
adelaku před 6 hodinami
Štavnatá medium well panenka na česneku s bylinkami
ReceptyOdTondy před 7 hodinami
Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child
Zuzkamo před 8 hodinami
Čočková polévka z červené čočky trochu jinak
Bubik001 před 8 hodinami
Jablkový perník
vera64 před 8 hodinami
Nakládané ředkvičky
Capri1412 před 8 hodinami
Pečené vepřové koleno
Kveta58 před 8 hodinami
Rychlá buchta s tvarohem a povidly - chuť jako hanácké koláče
VeraPra před 9 hodinami
Banánové vafle
PetrZappa před 9 hodinami
Kaše z ovesných vloček
PetrZappa před 9 hodinami
Tématické fráze:
celozrnný pita chléb,
jak využít syrovátku,
pita chleba,
žitné bochánky,
celozrnná pita,
kupovaná pita,
pita chleba recept,
chleba se syrovatky,
pita houska,
jaká je teplota v remosce,
pečeme ze syrovátky,
chléb pita recept,
pita chleb recept,
pita chleba se semínky,
pita chléb,
celozrný pita chleba,
celozrny pita chleba recept,
veka z celozrnne zitne mouky,
pita chleba recept sladka,
celozrnný pita chleba
Suroviny:
mouka hladká,
mouka celozrnná žitná,
syrovátka,
voda,
olej olivový,
sůl,
droždí sušené,
cukr
Komentáře (10)