Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 118 kJ / 745 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,28 g |
Tuky | 49,61 g |
Vláknina | 12,82 g |
Cholesterol | 12 mg |
Sodík | 1,54 g |
Sůl | 3,80 g |
Sacharidy | 53,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dobre umyté a odblanené žľazy narežeme najprv na polovice, potom na plátky. Zalejeme mliekom a necháme v chlade postáť cca 3 hodiny.
Krok 2: Potom mlieko zlejeme, pridáme paradajkové pyré, horčicu, olej, soľ a korenie, premiešame a dáme do chladu cez noc odstáť.
Krok 3: Na troche oleja orestujeme narezanú cibuľu a na plátky narezaný cesnak. Pridáme žľazy s celou omáčkou, prilejeme vývar a pomaly dusíme asi 20 minút.
Krok 4: V mlieku rozhabarkujeme múku, vlejeme k žľazám, premiešame a necháme asi 15 minút pomaličky variť.
Krok 5: Odstavíme a ochutíme jemne octom.
Zveřejněno 15. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí žlázy s rajčatovo-hořčičnou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gXoj
Moje poznámka
Jehněčí žlázy s rajčatovo-hořčičnou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gXoj
Nejnovější recepty
Biskupský beránek
Přidáno před 5 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 7 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 7 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 7 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 9 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborák na plech
Wolfova10282 před 37 minutami
Omáčka s hovězím masem
jayjayka před 49 minutami
Velikonoční beránek
Mis-ja304 před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
danielle72 před 2 hodinami
Kokosový beránek
Mikinka30 před 3 hodinami
Mazanec od Helenky Růžičkové
Danny668 před 3 hodinami
Dvojbarevné muffiny
Lisa444 před 4 hodinami
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Dycky před 4 hodinami
Nádivka velikonoční
Eva1mamina před 5 hodinami
Kynutý meruňkový táč
gabriela.rackova80 před 5 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí žlázy,
ovčí žlázy,
ovci zlazy,
ovci zlazy recepty,
recepty ovci zlazy,
kozí zlazy recepty,
jehněčí žlázy recept,
ovčí žlázy jídlo,
beraní žlázy recepty,
jehněčí žlázy recepty,
jehněčí na hořcici,
jehněčí žlázy,
recepty na beraní žlázy,
beraní žlázy recept,
pečené ovčí žlázy,
ovce s hořčičnou,
ovčí žlaza,
mohu kuchyňsky zpracovat jehněčí žlázy?,
ovčí zlazy recept,
čištění jehněčí žlázy
Suroviny:
jehněčí žláza,
mléko,
pyré rajčatové,
hořčice francouzská,
sůl,
pepř,
olej,
vývar,
cibule,
česnek,
mléko,
mouka hladká,
olej,
ocet,
Komentáře (11)