Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 520 kJ / 2 754 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,98 g |
Tuky | 119,39 g |
Vláknina | 11,85 g |
Cholesterol | 1,17 g |
Sodík | 472 mg |
Sůl | 1,31 g |
Sacharidy | 354,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ušleháme z bílků tuhý sníh.
Krok 2: Žloutky, vanilkový cukr, cukr, olej a Nutellu ušleháme do pěny. Mouku, kakao, kypřící prášek promícháme (popřípadě prosejeme) a zapracujeme do pěny. Poté vmícháme sníh z bílků.
Krok 3: Těsto vylijeme do dortové formy, jejíž dno je vyložené pečícím papírem a strany vymazané.
Krok 4: PEČEME: na 180 stupňů, cca 45 minut.
Krok 5: Upečený korpus necháme vychladnout. Poté oddělíme od kraje formy a stáhneme pečící papír. Korpus podélně rozřízneme a namažeme marmeládou.
Krok 6: Na polevu si ve vodní lázni rozpustíme máslo a čokoládu. Polevu necháme za občasného míchání zhoustnout a poté potíráme korpusové těsto.
Zveřejněno 15. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemný čokoládový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7JZB
Moje poznámka
Jemný čokoládový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7JZB
Nejnovější recepty
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno před 10 hodinami
Losos s černou čočkou
Přidáno před 13 hodinami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 17 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 19 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 23 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno 20. 12. 2024 18:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka
Lusssie před 7 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
zuzikm před 8 hodinami
Cukeťák II
mendorf před 8 hodinami
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
mafinka888 před 12 hodinami
Opilý salám (čokoládový)
luciknap před 12 hodinami
Cukroví - plněné ořechy
renias před 13 hodinami
Kuře po staropražsku
Hanes před 13 hodinami
Bramborové knedlíky
snejkee před 15 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 17 hodinami
Tématické fráze:
korpusové těsto,
jemný čokoládový korpus,
korpusove testo na dort,
čokoládový dort,
jemný korpus,
dort balicek,
jemný čokoládový koláč,
čokoládový korpus jemný recept,
jemný čokoládový dort s ovocem,
recepty do korpusove formy,
čokoládový dort recept,
recept na korpusove testo,
jemný dortový korpus,
čokoládový korpus jemný,
jemný korpus na dort,
čokoládový dort testo,
jaká marmeláda se dává do dortu,
dává se pod polevu na dort marmeláda,
jemny dorrt,
jemny cokoladovy dort s ořechy
Suroviny:
bílek,
žloutek,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
olej,
nutella,
mouka polohrubá,
kakao,
kypřící prášek,
marmeláda,
čokoláda na vaření,
máslo
Komentáře (1)