Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 213 kJ / 290 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,40 g |
| Tuky | 12,34 g |
| Vláknina | 26,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 36 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 34,00 g |
Postup přípravy
Směs rozmixujeme ponorným mixérem.
Stehno v ní pořádně vymáčíme a vmasírujeme marinádu do zářezů.
Necháme v marinádě naložené do druhého dne. Krok 3: Druhý den stehno vyjmeme, zlehka očistíme od marinády. Krok 4: Rozpálíme pánev, dáme na ní olej a osmahneme stehno ze všech stran.
Výpek zalijeme vodou, přihodíme bujon a odvaříme. Krok 5: Do pekáče nakrájíme cibuli na drobno, vlijeme marinádu, přilijeme odvařený vývar.
Posolíme, opepříme, posypeme ještě troškou česneku a promícháme.
Dáme opečené stehno, přilijeme tak půl sklenky vody a dáme přiklopené péct na 150°C cca na hodinku. Poté maso obrátíme, pokud by ubylo víc tekutiny, dolijeme a pečeme do měkka.
Ke konci sundáme zakrytí a necháme při 180°C krátce zapéct povrch masa. Krok 6: Hotové maso vyjmeme.
Směs z pekáče přelijeme do kastrolu a ponorným mixérem rozmixujeme do hladké husté omáčky.
Nakonec dáme kousek másla pro zjemnění a lesk a promícháme.
Maso naporcujeme, přelijeme omáčkou a podáváme s oblíbenou přílohou, dělala jsem s rýží.
Zveřejněno 15. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí stehno s tapenádovo paprikovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kMvv
Moje poznámka
Krůtí stehno s tapenádovo paprikovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kMvv
Nejnovější recepty
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 3 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 23 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodový likér
Jirka55221 před 54 minutami
Domácí chleba
Samjda před 1 hodinou
Vánoční věnec
Stefi.f před 5 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 12 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 14 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 14 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 14 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 14 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 15 hodinami
Tématické fráze:
krůtí stehna spodní recept,
krutí spodní stehno recept,
krůtí spodní stehna,
krůti spodni stehna recept,
krůtí spodní stehno,
krůtí stehno spodní recept,
krůtí spodní stehna recepty,
spodní krůtí stehno,
grilované krutí stehno,
krůtí stehno spodní,
nakládaná krůtí stehna,
krůtí stehna na paprice,
krůtí stehno na paprice,
krůtí stehna na paprice,
krůtí stehno recepty,
krůtí stehna na paprice recept,
krůtí stehna recepty,
krůti spodní stehno recepty,
krůtí stehna recept,
krůtí stehna
Suroviny:
stehno krůtí,
cibule,
tapenáda,
paprika sterilovaná,
mléko tatra,
česnek sušený,
olej,
bujón,
pepř,
sůl,
česnek sušený,
máslo
Komentáře (14)
https://cuisine.journaldesfemmes.fr/recette/315941...
https://www.cuisineactuelle.fr/recettes/tapenade-d...
https://www.cuisineactuelle.fr/recettes/tartinade-...
V žiadnom páde nie je z rajčín (ani sušených).
Krása