Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuskus - základní příprava

Jste v kuchyni úplným začátečníkem? Pak se naučte kuskus! Tuto multifunkční a dietní přílohu uvaříte opravdu jednoduše a je možné podávat ji k masu, se zeleninou nebo ji třeba přidat do salátu.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 10 min

15 min (5 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie585 kJ /
140 kcal
Bílkoviny6,32 g
Tuky1,38 g
Vláknina0,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,01 g
Sacharidy25,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuskus vložte do mísy a zalijte vařícím vývarem nebo vodou (v poměru 1 díl kuskusu : 2 díly vývaru). Jemně pročechrejte vidličkou. Krok 2: Nechejte 10 minut odpočinout pod pokličkou. Kuskus je hotový. Krok 3: Takto připravený kuskus můžete dále upravovat opékáním, marinováním, dušením s dalšími ingrediencemi, zapékáním atd. Krok 4: Skvěle se hodí jako příloha k masu, zelenině, nebo například obdoba rizota.

TIP: Nejlepší recepty s kuskusem

Zveřejněno 4. 11. 2008

Poznámka autorky spagetka

Toto je příprava kuskusu podle http://www.probio.cz.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuskus - základní příprava

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD7j

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuskus - základní příprava

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD7j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (49)

Veronika: To je blbost. Kuskus je původem z Maghrebu (Maroko, Alžírsko, Tunisko) a tam ani jiný olej než olivový, nemají a ani většinou neznají. A přesto je kuskus jejich kuchařkami udělaný, ten nejlepší, jaký si dovedete představit. To mám i z vlastní zkušenosti.

Skuste kuskus aj na na sposob ako som ho zvykla robit ja. Na troske oleja oprazit cibulku a pridat nakrajane paradajky alebo paradajkovy pretlak a zatial vodou a nechat povarit. Pridat kuskus a dovarit. Posypte na jemno posekanou petrzlenovou vnatou. Dobru chut

Jarka: Děkuji za tip:yes:

Zkusila jsem rizoto,nemělo chybu:-D

Michaela Medkova: super Míšo a uvidíš, že si ho zamilujete :yes::yes::yes::yes:

Dnes jsem dělala kuskus poprvé, podle návodu maris a podařilo se, je krásně načechraný, bude jako příloha ke kuřecím kouskům na zelenině:-p;-):yes:

V Kauflandu jsem viděla i kuskus z prosa, ten je rovněž bezlepkový

terezia13: Nie, klasický kuskus nie, je vyrobený z pšenice. Ale pozri sa v obchodoch, začal sa vyrábať kuskus z kukurice, a ten je prirodzene bezlepkový. Zvykli ho mať v Tescu.;-)

Prosím, mohli by ste mi mniekto odpovedať, či kuskus môžu jesť ľudia s celiakiou?;-)

žirafka:Pak je kuskus už žluklý, starý. Pokud je hořký a má pachuť. Jinak by měl být téměř bez chuti. Neprolévá se, jen se zalije vroucí vodou, zamíchá, přiklopí a nechá nabobtnat.;-)

má se kuskus po "uvaření" prolévat vodou?
udělala jsem celozrnný kuskus podle všech návodů a má divnou pachuť, která se nedá pořádně přebít ani kořením, tak přemýšlím, zda jsem nevynechala nějaký důležitý krok.

Anna Kocikova:Ani, nebo Drahuš :-D:-D:-D, jasný, že neva, já se s kuskusem seznámila díky topkám a taky jsem tápala, dneska už vím, co a jak, ale začátečníci nevěděj, tudíž každá rada dobrá:yes::yes::yes::yes:

Anna Kocikova: Drahuško, krásně si to nafotila a popsala :yes::yes::-p:-p:-K

Miluju kuskus, :yes::yes::-K:-p:-p

Lucka:Prvním dvěma smajílíkům rozumím;-)ten zbytek je trošku mimo:-S
Ladi,jestli nebude vadit,přidávám pár fotek i s popisem postupu:-)Kdyby chtěl někdo další takto zhotovený kuskus ještě opékat, nebo marinovat, musí dát tekutiny minimálně o 50ml méně:-)

fakt skvele jídlo :yes: :-):-(;-(

Rado: ty jsi taky hrozna a necpu ti tok receptu. Prober se!

Rado:

Olli: Písomný prejav máš hrozný, ale tento recept si odložím. Vďaka :-)

spagetka: zabilas:-D:-D

ešte som niečo zabudla .... velmi chutný je kuskus ako príloha k masu, ked do hotoveho kuskusu zamiešate zavaraný konzervovaný cícer.

Kuskus by sa mal správne pripravovat v kuskus hrci, ktorý zoženiete jedine niekte v arabskom svete, pretože u nas ho nekupite. Recept na pripravu kuskusu mam od mojej arabskej kamaratky z Alžírska. Teraz už ho pripravujem v kuskus hrnci, ale predtým som ho robila takto: dala som do hrnca vodu a ked vrela, tak som dala na velké husté sítko kuskus a dala nad vriacu vodu na hrniec a zakryla velkou pokrievkou, aby para neunikala bokom. Po 8 minutach som odokryla hrniec, vyklopila celý kus kuskusu do vacsej plytkej misy, dala lyžičku masla, posolila a rozmelnila rukami.Najviac "nadýchaný" kuskus je naozaj iba vtedy, ked ho poriadne rozotriete v rukách a načechráte. Dve zakladne rady: 1. Na kuskus dajte maslo, pretože olej kuskus zlepuje a skresluje chut. 2. Načechravajte kuskus rukami, pretože vidličkou ho iba rozdrvíte, ale nenačechráte.

Po olivovém oleji kuskus ztvrdne.... jsem se dočetla na internetu. Takže jedině stolní olej. :-)

hedvika:sorry, nejsem v prostřeno :-D:-D:-D:-D

vaš recept propadak v prostřeno 3body:-(

spagetka:ja si myslím, že vymazať...pochybujem, že niektorý kuskus sa tak dá pripraviť, ale ja nie som odborník na to...;-)

magdalenka:Majdi, ale v tom druhém způsobu to tak myslím, nemám ten první vymazat? Co myslíš?

spagetka:Ahoj Špagi, v surovinách máš zlý pomer surovín, teda podľa mňa. Vždy dávam 1 diel kuskusu a dva vody, vývaru...
Ja si kuskus vždy trochu osmažím na oleji, zalejem vriacou vodou, prikryjem a vypnem. (všetko na platničke - rozptyľovač plynu používam)

Ivana:dík, taky už dělám jen podle postupu č.2

postup č. 2 naprosto vyšel, doporučuju :yes:

když jsem dělala kuskus poprvé tak jsem se řídila přesně podle návodu a vznikla mi z toho akorát slepená nepoživatelná kejda.:-O nevíc, kde byla chyba ale naštěstí mě to neodradilo a druhý pokus už dopadl dobře- ukuchtila jsem si ho po italsku: s mozzarelou, cherry rajčátky, provensálským kořením a olivami a byl výbornej! Doporučuji.;-)

www.topreepty.czkuskus jsem vyskousel poprve v zivote a jsem nadseny mel jsem strach ale podle navodu 2 je uplne dokonaly diky vsem:yes::-p

Tématické fráze:
kuskus recepty, kuskus, kus kus, kus kus recepty, jak pripravit kuskus, recepty kuskus, jak se vaří kuskus, recepty z kuskusu, jak uvařit kuskus, kuskus recept, jak vařit kuskus, jak připravit kus kus, jak se vari kus kus, vaření kuskusu, recepty kus kus, jak se připravuje kuskus, recept na kuskus, jak uvařit kus kus, recepty na kuskus, kus kus recept

Suroviny:
kuskus, vývar masový

Přidat fotografie receptu